Söndag

Igår var det kalas för syrrans lilla Meja och sedan middag hemma hos Cissi. Väldigt trevliga tillställningar båda två med högklassiga tårtor på den första och perfekt trerätters på den andra. Man klagar inte om man säger så.

Idag har jag mest lust att dyka djupt ner i soffan med tretton täcken, stänga persiennerna och beta av avsnitt efter avsnitt av någon serie men eftersom mitt hem är min borg, min borg är en soptipp och det soptippet mitt hem har jag inget annat val än acceptera skräpets kretslopp, kavla upp ärmarna och sätta igång.

Blä.

party nr 2

20120317_184136 (MMS)

party nr 2


party nr 1

20120317_135609 (MMS)

party nr 1


Äntligen frisk?

Jag tror det. Peppar peppar. Lösningen?

Vi kommer till det.

Jag la mig med huvudvärk igår och när jag slog upp mina små blå (grå? gula? gröna?) möttes jag av samma huvudvärk, fastetsad till tänder och klor om min stackars lilla hjärnbalk.
Lite vemodig klev jag upp, man tappar ju hoppet när man aldrig blir frisk, och fick i mig lite frukost. Efteråt la jag mig och spelade Angry birds ett tag och till slut var jag tvungen att sparka mig själv i baken för att få mig upp ur sängen och ta mig ner till min bakgård, som råkar vara Jakobsbergs Centrum, och uträtta lite ärenden som jag var tvungen att få avklarade.

Alldeles blek om nosen och svettandes som en kossa i sina bästa klimakterieår klev jag runt från butik till butik och ömsom nyste ömsom väste fram mina frågor.
När jag äntligen klarat av det som fixas skulle styrde jag kosan mot Hemköp där jag bestämt mig för att inhandla allt som behövdes till en vitaminsmoothie som aldrig förr skådats.
På väg till affären googlade jag så svetten lackade efter bästa kuren som gick att finna och kom fram till att ingefära kickar ganska så mycket förkylningsstjärt.

Sagt och gjort.

När jag kom hem blandade jag kiwi, apelsin, proviva-juice och några teskedar riven ingefära och lät sedan mixern gå varm.
Resultatet såg väl ut som något jag själv skulle kunna producera en söndagmorgon, omfamnandes porslinstronen, men icke döma hunden efter håren för det var faktiskt ganska gott. Även om jag eventuellt överdrev ingefäran vilket fick munnen kännas som en lekplats för tusen små stickor under förtärandet.

Well, en kvart efter intagandet började jag känna mig lite pigg.
Efter 45 minuter började jag känna mig lite bättre.
Efter en timme kunde jag konstatera att jag faktiskt var ganska så frisk.

Like magic.

Ingefära.

Halleluja.


Sjuk

Oj vad jag har haft tråkigt. Oj vad jag har varit sjuk. Oj vad jag fortfarande har tråkigt. Oj vad jag fortfarande är sjuk.

Det hela började för en vecka sen när jag gick ett CrossFit-Pass på gymmet. Jag var stor, jag var stark. Jag var pigg, jag var snabb. Jag var rena rama Hulken. Om jag nu får säga det själv.
När jag ändå var så stor och stark tyckte jag att det passade bra att gå ett pass till direkt efter. Tji fick jag. Tio minuter in på det andra passet började Hulkstyrkan i mig förvandlas till något i nivå med daggmaskar och när världen började snurra på ett oroväckande sätt fick jag sätta mig på golvet ett tag och där blev jag sen sittandes en stor del av passet, knaprandes på en banan som instruktören snabbt trollade fram när jag började visa avtuppnings-tendenser.

När jag kom hem kände jag hur snoken snabbt började fyllas av ovälkommet material men ändå hände det inte så mycket mer än så, så jag gick till jobbet på fredagen och det hela förflöt utan några större problem.
Uppvaknadet på lördag morgon var däremot inte lika angenämt. Med darriga tentakler och huvudvärk seglade jag upp ur sängen, serverade ungarna (jag hade ett litet pyjamasparty med systersonen Liam och Majas lilla Adrian) (eller de hade ett pyjamasparty, jag och Maja pimplade mest kaffe och åt upp deras godis) lite frukost, satte på ett tv-spel och undrade i mitt stilla sinne hur jag skulle överleva.
Efter att kidsen åkt hem la jag mig på madrassen jag dragit upp åt dem och där låg jag sedan ända till måndag morgon när febern kom.

Jag har väldigt sällan feber. Därför är jag något ovan vid känslan och när termometern vid ett tillfälle visade 38,5 var jag uppe bland skyarna tillsammans med krambjörnarna, bumbibjörnarna och en och en annan filur jag tyckte mig se. Typ. Jag kände mig alltså ganska så väck.
Tack och lov höll febern bara i sig i en och en halv dag, men då kom snoret istället.
Jag har nog aldrig varit så täppt i näsan. Jag har nog aldrig nyst så mycket i hela mitt liv. På riktigt. Jag har nyst så mycket att mitt huvud vuxit minst två storlekar av varje explosion jag avverkat och jag kan med stolthet nu titulera mig själv som vattenskalle.

Imorgon är det redan fredag, jag har varit hemma hela veckan och jag är fortfarande inte frisk. Men det börjar ge sig tror jag. Hoppas jag. Det måste vara så.

För det första så är det både ettårskalas för lilla Meja och middag hos Cissi på lördagen som jag inte vill missa och för det andra har jag haft sällskap av min kära som jag tydligen råkat smitta ner och vi har i en vecka nu levt inom fyra virusbelägrade väggar i ett virrvarr av hostningar, snor, feber och diverse nässpolningar över badkarskanten. 

Tro mig.

Mama needs to get out.


120305

Idag var jag på thaimassage. Och inte bara idag, även för en vecka sen och när jag ändå flytit runt på knådade moln så passade jag på att boka in en till tid om två veckor. I´m totally worth it, tänkte jag.

Efter en helg som faktiskt kändes mer än två minuter lång för en gångs skull blev det ännu en gång måndag och en ganska så smärtfri sådan. Skönt det.

I fredags drog jag och Maja av en favorit i repris och hängde på Rickos i några timmar, ackompanjerade av en köttbit och rödvin och fortsatte sedan enligt tradition hem till mig där ännu en rödvinsflaska korkades upp. Dock förtärdes den under städade former, då jag ansåg att det faktiskt fanns även en morgondag.
När den morgondagen grydde, dock vid lunchtid, satte jag mig i min gula livsfara och for iväg för att få manen kapad och sedan vidare till moderskeppet där syrrans kids vaktades med hela familjestyrkan.

Och....... Där tappade jag suget att berätta om resten av helgen, det hände ändå inget speciellt resten av timmarna.

För att hänge mig lite mer åt framtiden istället för att förtälja det som hänt i svunna tider kan jag berätta att jag precis pröjsade över lite pengar till Jenny som bokat biljetter till Dirty Dancing i maj och efter att detta inlägg blivit avslutad ska jag med blixtens hastighet boka resan till Prag.

Yey.


RSS 2.0