Tröttast?

Icke då!

Idag har det flytit på riktigt bra faktiskt. Man är nöjd. Eller jo, lite trött är man nog.
I kroppen. Hej träningsvärk i armarna liksom. Och hej till de femtioelva blåmärkena jag fått på benen. Dem har jag inte saknat. Jäkla paket som kicks my ass hela dagarna långa.

Imorgon måste jag nästan åka och träna. Hur mycket jag än bär och kubbar runt om dagarna så måste jag fortsätta träna. Får inte tappa flytet, så zumba imorgon.
I promise.

Vad kortfattat jag skriver, märker jag. Inte så mycket att berätta kan jag tro?
Kan ju tillägga att jag idag fått thaimat till middag och ska nu lägga mig och läsa ut min bok så jag kan ta en tripp till bibblan någon dag och hamstra upp en ny hög. Intresseklubben antecknar.

Läsa var det ja.

Hej.


Tröttare

Om jag var trött igår så är det inget mot vad jag är idag! Ojoj.
Jobbet går fortfarande bra, bara det att jag har någon slags förbannelse över mig vilket gör att ingenting funkar. Allt det tekniska bara faller runtomkring mig och jag får köra hard-core med skallen som enda hjälpreda. Kaos. Men det går. Så ifall ni varit kring Infra City i Väsby idag och sett en paketbärande flicka stå på knäna, vrålandes mot skyarna så var det bara lilla jag som hade lite av ett tuppjuck.

Ikväll tänkte jag köra Core men jag orkar inte stressa iväg. Ska ligga i soffan och titta på Game of Thrones istället och låta kroppskrället vila lite. Jag har nog fått motion så det räcker och blir över för den här dagen.

Nu är tacogratängen klar, gotta go.

Adjö.


Trött

Första arbetsdagen gick bra. Det vart lite stressigare än vad jag räknat med, men det gick an. Stundtals kändes det som om de tre åren som gått sen jag sist var ute och körde var obefintliga och jag aldrig gjort något annat. Skönt det, så man inte var konstant vilse i bollen.

Nu har jag fått mat, dusch och senaste avsnittet av True Blood och jag är så trött att ögonen går i kors. Kan man lägga sig klockan 18.50? Kan man det?

God natt.

Lets work then. God morgon!

mms_img40032 (MMS)

Lets work then. God morgon!


Söndag

Ja, fika var det för pappa som fyllt år ja. En väldigt trevlig stund med hela familjen som inkluderade för mycket bullar, för mycket kaffe och så mycket garv att bullarna nästan hittade sin väg ut igen.


Som kompensation för det frossandet drog jag, Murken och Maja och körde lite afrodans och det var ju riktigt riktigt kul idag.
Något som inte var riktigt lika roligt var att jag var tvungen att lämna tillbaka hunden och nu sitter jag här med separationsångest deluxe. Jaja, inte mycket att göra åt det nu när man återgår till arbetslivet. Får väl bli en helgmatte igen.

Arbetslivet ja, tänk att jag ikväll har en exakt likadan söndagkväll som alla er andra små rackare därute.
Söndag idag, slut på helg, jobb i morgon.
Ja herrejävlar, det var ett tag det var så. Men det känns kul. Faktiskt. Så nu måste jag softa järnet, mina sista timmar i frihet och allt.

God kväll.

Dags för fika med Fader Vår. Och det är al...

mms_img40026 (MMS)

Dags för fika med Fader Vår. Och det är alltså inga kyrkliga aktiviteter jag är på väg till utan födelsedagsfika för pappa. Viss skillnad så att säga. God dag!


Tröttmössa

Sovmorgon till 10.40 blev det idag. Väldigt skönt. Inga tidiga hundägarmorgnar här inte. Jag förstår mig inte riktigt på den där hunden, mästare på sovmorgnar är hon.
Efter tolv timmars sussande borde ju hon helt panikslagen springa runt med svansen mellan benen för att försöka hålla tätt, men inte hon inte.
Hon ligger så nöjt och sussar ända tills jag bestämmer mig för att kliva upp och även fast jag ligger och väntar på minsta indikation på att hon behöver springa ut så kommer det inga. Rör man på sig så viftar hon lite på svansen, kryper under täcket och snarkar vidare. Lyxhund helt enkelt. Eller bara för jävla lat.

Väldigt fint väder ute är det också, så idag blir det en långpromenad med den lilla rackaren så hon får gotta sig lite i solskenet. Dock tror jag att jag väntar med den till senare ikväll. Efter vår morgon(?)promenad fick jag lite vibbar om att det kommer bli en riktigt varm dag och därför är det nog skönare med lite svalka när man ska ränna över stock och sten.
Jobba lite på solbrännan tänkte jag däremot göra. Jag har bunkrat upp med böcker från biblioteket så det är bara att parkera sig på balkongen, plöja igenom böckerna och suga i sig av sommarens förmodligen sista strålar. Undvika Laban-looken in i det sista.

Duktig som jag är bokade jag även tvättid till ikväll. Lika bra att få undan lite skit nu när man återgår till arbetslivet och den enorma fritiden man haft inte finns längre. Kungen av framförhållning, vill jag gärna påpeka.

Nu måste jag äta lite frukost. Två koppar kaffe räcker inte för en dam som jag. Lite näring måste man ha.

God morgon (?)

Finska jobb och Tapas

Ja då har man alltså ett jobb igen. Tillbaka till paketkörandet blir det och redan på måndagmorgon skall jag stå där i givakt och med handdatorn i högsta hugg.
Jag tycker faktiskt att det ska bli kul. Sen kan ni ju fråga igen om två veckor. Hehe.
Utöver det har det inte hänt så mycket idag. Jag var förbi mecken för att hämta min bil, vilket inte blev av för den får snällt stå kvar där tills den faktiskt blir fixad och det kommer den inte att bli förrän rätta delen till den är upphittad. Antingen av mig eller mecken.
Mecken passade även på att konstatera att jag knappast kan vara svensk, vilket jag självklart inte är heller utan lite mer av den finska varianten, och det tyckte han var ganska så uppenbart då jag var ganska så vaken och hade lite av ett temperament.
Som en guldfisk stod jag i några sekunder och gapade då jag inte riktigt kunde förstå, hur vaken jag än var, vad som fått honom att dra de slutsatserna. Sedan förstod jag att det kanske var den lilla "helvetes jävla biljävel"- kommentaren som några minuter tidigare hade undsluppit mina läppar som fick hans polett trilla ner. Detta då jag fick höra vad en hydraulpump till ABS kostar. Vad han menade med att vara vaken är dock ännu oklart.

Så den här dagen kan man nog summera i att jag har ett jobb och är finsk. Och har ätit lite för mycket tapas och borde därför sluta mula i mig kilovis med lösgodis som jag i skrivande stund gör.
Dock måste man ju fira dagens framgång på något sätt och det måste ju vara betydligt mer hälsosamt att proppa sig tapas och godis tills man spricker än att verkligen dedikera sig åt den finska andan och plocka fram en
Koskenkorva.


Eller?

And she got herself a job!

dsc00639_edit0 (MMS)

And she got herself a job!


Busy Day

När jag vaknade var det bara att pula i sig frukost, ta hunden under armen (nä) och bege sig till mecken med bilen.
När det var avklarat kände hunden att hon behövde en långpromenad och även fast mina ben som för tillfället är handikappade av träningsvärken inte höll med så knatade vi till mitt gamla kontor för att hälsa på och samtidigt utnyttja deras skrivare och scanner till diverse göromål.
När vi hängt klart gick vi tillbaka hem och var båda två ganska så utmattade efter den långa resan hem. Jag pga handikappade ben och hon pga allmänt kass kondis. Hunden slocknade och jag mötte upp folket från kontoret för lite lunch.


Heffaklump med brist på kondition

När nachotallriken i rasande fart försvunnit in i mitt innersta gick jag till affären och hämtade ut paket och passade på att köpa både middag och lite fikabröd.
Väl uppe i lägenheten slogs jag ännu en gång av den enorma mängd skit golven samlat på sig under de senaste dagarna och eftersom Murky är på väg för en liten fikastund tog jag fram dammsugaren för att eliminera det värsta. Någon måtta får det ju vara på vad man visar upp för sin omgivning. Även om karln min igår tyckte att det såg ut exakt som vanligt. Stor koll den där.
Lilo vaknade helt plötsligt ur sin dvala och erbjöd på ett hysteriskt sätt sin hjälp, vilket jag vänligt men bestämt avböjde genom att ta henne i bakbena och daska henne i husknuten. Nej jag skojar ju. Jag var inte vänlig.
Nej, jag skojar ju bara igen. Här daskas det inga jyckar.


Hysterisk hjälpreda

Well well, nu ska jag pula lite med ett projekt innan Murken kommer och jag får sluka lite wienerbröd. Sen får vi se hur det blir med kvällens inplanerade zumba. Stelbent som jag är så klarar jag knappt av att ställa mig upp. Ännu mindre svänga runt till latinska rytmer.

Hej så länge.


Långpromenad och träningsvärk. God morgon!

mms_img24543 (MMS)

Långpromenad och träningsvärk. God morgon!


Förtydligande

Det var alltså det här miffot jag skulle ut på promenad med:

Jag tänkte ju inte på att jag faktiskt har två.

Hehe. Hehe. Heeehe.


Heh.

SL & kvicka illrar

Jag höll totalt på att missa mitt pass. Bara för att tåget inte kan gå i tid. Skit-SL. Skit, skit, skit-SL.
Jag var så arg när jag stod på perrongen och blickade efter det försvunna tåget att det var nästan så satan fladdrade ur näsborrarna på mig.
När jag äntligen kom fram till gymmet hade passet redan startat och jag hatar att komma försent till pass. Alla är redan uppe och studsar och man får kila mellan folk som en kvick iller och försöka på ett smidigt sätt att hitta en plats, utan att störa omgivningen och sin redan uppretade själ. Det gick. Tack och lov.

Ja, själva passet var lite av döden. Döden i en förstorad upplaga. Jag kanske inte ser ut som Beyonce efter en timmes tortyr, men samtidigt kan jag ju inte veta när jag inte kan ställa mig upp från soffan och se efter.
Arma, arma ben.
Därför är det ganska synd att klockan nu är åtta. Jag har gett mig själv en tidsfrist till att hänga i soffan till det klockslaget, sen är det bara att häva sig upp. Jag och mitt älskade lilla miffo ska ut på promenad.

Å hej.

Friskförklarad

Uppe med tuppen då, varit vaken i över en timme. Duktig tjej.

Det verkar inte som om jag håller på och blir sjuk ändå. Hoppas hoppas. Men säkerhets skull så skippade jag träningspasset igår. Det ska jag eventuellt ta igen idag.
Klockan fem går det ett Booty and Abs-pass och jag har inte den blekaste aning om hur det hela ska utföras, men av namnet att döma så förväntar jag mig kallt att jag ser ut som Beyonce när jag är klar.
Man får väl se om man kommer iväg.

Annars är det inte så mycket att göra än att fixa frukost och ta dagen som den kommer. Carpe Diem liksom.

God morgon.

TidsfördrivPhotoshop helt enkelt. Ja, så roligt kan man ha en måndagkväll. Förutom det är tisdag då.

Eller?


God natt.

Krasslig

Usch, idag mår jag ingen bra. Jag fryser så jag skakar, huvudet värker och jag känner tendenser till ont i halsen också.
Jag mådde iochförsig lite skumt redan igår, så djävulskt trött och frusen så det nästan isade om det. Kanske var dumt att gå på Combat-passet på gymmet. Kanske.
På kvällen tog det mig ungefär en halv sekund och somna och sedan har jag sovit i ungefär tio timmar och ändå är jag så trött att jag skulle kunna somna om vilken sekund som helst.

Så idag, eftersom jag inte har något som helst inplanerat nu på dagen så ska jag bara ligga i soffan och frysa. Vila upp sig lite. Får se hur det blir med kvällens core, kanske bäst att skippa?

Jaja, jag kan inte sitta och skriva, måste krypa ner under täcket innan jag fryser ihjäl.

God morgon.

Hemkommen

Åk tillbaka, viskar min separationsångest.
Lägg dig och sov, skriker min själ.
Gå och träna, skriker mitt samvete ännu högre.
Gör en äggmacka och gör det nu, skriker min mage högst av allt.

Stora känslor i en liten flicka.

Åh.Hej då Ljusdal!

mms_img24538 (MMS)

Hej då Ljusdal!


Ljusdal

Sista kvällen i Ljusdal då. Imorgon kl 12.10 går tåget hem, tillbaka till verkligheten och tusen inplanerade träningspass. Kan behövas efter den här helgen kan jag lova.

Hela resan i korta drag då?

Efter jag hoppat av tåget i fredags tog det ungefär en kvart tills jag hade en varmkorv i ena handen och en bacardi i andra.
Sedan åkte vi i ilfart till festen som hölls på lastbilsmässan. Där blev det dricka, middag och en jävla massa buggande och styrdans. Länge sen man svängde med sina lurviga till den milda grad.


Tremannatältet. Eventuellt tretusen.

Efter festen vart det färd i Spermabussen till Järnvägs och samma tur tillbaka hem där det vart nattmacka med mer Bacardi Breezers och snack på balkongen till klockan fem på morgonen. Klassiskt.


Nästan som SL.


På lördagen vaknade man som vanligt och mådde som man förtjänade och då var det dags för själva lastbilsmässan. Himla härligt.

En milspromenad senare kom vi fram till området och stod sedan i regnet och skakade. Stundtals kändes det som slutet var nära, tills jag kom på att i varje monter fanns det något man kunde tigga till sig. Jag fövandlades från bakis och skakis till en fullfjärdad tattare på en millisekund och startade min lilla raid.
Jag lyckades skrapa ihop en massa användbara saker såsom keps, osthyvel, vattenflaska, otaliga smågodisar och sist men inte minst, en reflexväst. Den lär ju bli välanvänd om något. Verkligen.

 

Stolt jägare med sitt byte.


När vi överlevt mässan åkte vi till familjen Gunnarsson och fick en väldigt himmelsk grillmiddag som plåstrade om mina bakfulla sår på bästa möjliga sätt. I matkoma åkte vi hem sen och var beredda på att inta soffan med lite ostbågar men grannarna hade andra idéer (dom är mycket för grannsamverkan här må jag säga) och ännu en gång åkte bärsen fram.

 

Framåkt bärs.


Tack och lov vart det ganska så lite av den varan så att när man äntligen fick krypa i säng så var man i alla fall ganska så vid sina sinnes fulla bruk.

Tur det, för idag skulle det bli en hälsodag som vi startade med en promenad runt Kyrksjön.

 

 

Det var en bit att gå om man säger så och därför vart jag himla nöjd när Millan övergav sin cykel och jag fick ta över. Resten av vägen färdades jag alltså med stil, vinkandes kungligt till mina undersåtar.

 

Kunglig cyklist med stil.


Sedan dess har det inte varit så hälsosamt. Mest för mycket tacos och fika med sockerkaka. Yeye. Inte så noga sånt där.

Nu har det här inlägget tagit mig ungefär två timmar att knåpa fram. Helt slut.


God kväll.

 

 

 

 Regn, bakfylla och lastbilsmässa. En ypper...

mms_img36602 (MMS)

Regn, bakfylla och lastbilsmässa. En ypperligt mysig kombination. God dag!


Hej Ljusdal!

mms_img53788 (MMS)

Hej Ljusdal!


Mot Ljusdal!

dsc00626_edit0 (MMS)

Mot Ljusdal!


Nu

Yoga, duscha, frukost, packa och dra.

Yey!

God morgon.


Time to zumba! Baaailaaamoooos, let the rh...

mms_img69434 (MMS)

Time to zumba! Baaailaaamoooos, let the rhythm take you oooover, baaailaaamoooos.. Eh. Ja.


Oj, vad det var svårt att gå upp idag

Jag hade ställt klockan på åtta men låg och snoozade med tio minuters mellanrum tills klockan var tio. Halvtrött så att säga.
Kanske var det min dröm om att jag skulle sitta i ett thailändskt fängele i tio år som tog musten ur mig. Dock fick jag gå fritt ute och även gå på stor arenakonsert på själva anstalten så jättesynd var det väl inte om mig. Det som var konstigt var att på själva konserten var det knappt några människor alls, om man stod i publiken och blickade upp mot scen, stod man däremot på scen (oklart vad jag gjorde där) var det tusentals i publiken.
Lurendrejeri, kommer jag ihåg att jag stod och tänkte. Jaja. Bra att fantasin inte has left the buildning om man säger så.

Idag har jag en känsla av att det är något jag måste göra, men kan inte komma på vad. Lite konstigt för det enda som ska göras är att hämta bilen från mecken och sen gå och träna. Mer än så är det inte. Tror jag?

Bilen kom inte alls att kosta så mycket som jag befarat. Skönt det. Dock måste jag fixa en till sak med den och sedan få den igenom besiktning för att häva körförbudet, men det är ju nästan som vanligt. Den är inte död i alla fall.

Just nu är det en liten money-flowing period känner jag. Dock bara ut, inget in.
Bilen ska betalas, biljetter till Ljusdal har köpts, bokhyllor ska införskaffas, dansterminen ska betalas och som pricken över i:et kom det som ett brev på posten (bokstavligt talat) inbetalningsavit för vinstskatten som ska pröjsas in.

För att min mor inte ska sätta i halsen och framför sig se sin dotter levandes på bröd och vatten vill jag bara betona att jag inte är så fattig. Jag har ju så jag klarar mig, men det är ju alltid läskigt när det bara går ut en massa kronor men ingenting in......

Ett jobb, kära jag, ett jobb ska jag fixa.

Yes.

Ikea är ganska så fantasifulla när de lägg...

mms_img69428 (MMS)

Ikea är ganska så fantasifulla när de lägger upp maten åt en.


Värkfri?

Jag var helt säker på att jag skulle vakna i svåra plågor i magtrakten. Jag trodde att jag skulle har så mycket träningsvärk att jag varken kom upp ur sängen eller ner i soffan. Att hyvla en bit ost eller diska en stekpanna skulle vara både omöjligt och uteslutet och det enda man var kapabel till var att likt en skalbagge ligga på rygg och vänta på hjälp.

Men icke.

Kan det vara så att de otaliga timmarna på gymmet faktiskt gett resultat? Eller är det en liten ninja-variant av värk som kommer smygandes under dagen tills jag ligger halvt handikappad på kvällskvisten? Lär märkas.

Så länge jag är värkfri ska denna dag i alla fall vara en sådan där praktisk dag. Saker ska fixas, saker ska köpas. Det ska bli hylljakt på Ikea och den största höjdpunkten (eller svackan) är att få höra från mecken vad min bil lider av. Höjdpunkt eller svacka beroende på vad det är för prisklass på åkomman då.
Jag och fader min tog en chansning igår och körde den till verkstaden. Slocknar den på vägen så slocknar den, tänkte jag. Men det gjorde den inte.

Nu hoppas vi på billiga åkommor, så håll some tumms, please.


God morgon.

Dagens träning i form av en halvtimmes cor...

1313524735556 (MMS)

Dagens träning i form av en halvtimmes core är avklarad. I 30 minuter har mina mag- och ryggmuskler pressats och torterats nästintill dödens rand. Och snäppet mer därtill. Hej sexpack.


Morgon

Denna morgon kickstartas med kaffe, äggröra och senaste avsnittet av True Blood. Ibland är det fint att vara ledig ändå.
Sedan ska det sorteras tvätt och tvättas och sen skall Pappa Bildoktor komma förbi och titta på vad det lilla liket till bil egentligen lider av.

Ja, mer än så har jag inte riktigt att berätta så här en halvtimme efter uppvaknandet, det har inte hänt så mycket liksom. Inte ens kaffet har jag spillt ut än.

Hörs sen?

God morgon.

En ganska skön dag..

... blev det till slut. Lite böcker, lite serier, lite yoga och lite god middag. Men viktigast av allt, lite jobbsökning.

Jag sökte inte på något jag hittade dock, det sprack på små aspekter såsom läge och arbetstider men lite inspiration fick man i alla fall. Kickade igång tankeverksamheten liksom. Bra bra.

Mer än så blir det inte för denna dag så det är väl bara att kasta in handduken, ta studiomuppen i nackskinnet och gå och lägga sig.

Imorgon är det en ny dag. Konstigt vore det väl annars.


God natt.


Måndag igen

Jag gillar verkligen inte måndagar. Trots att jag är född på en. Förut var det lite narigt då helgen var slut och man var tvungen att gå tillbaka till verkligheten, numera mest för att helgen är slut och alla andra måste gå tillbaka till verkligheten.
Vad ska man göra idag liksom? Någon som är ledig? Ho-ho?

Så länge jag har en serie eller en bok att läsa kan jag roa mig ganska kungligt ett tag, men just nu har jag varken det ena eller det andra. Min fantasi ligger någonstans vid fotknölarna för jag kan verkligen inte komma på något att göra?
Åka och träna orkar jag inte då jag och Maja har lagt upp veckans träning redan, och varför skall man ändra på ett vinnande koncept?
Det enda jag kan komma på är städrelaterade aktiviteter och det funkar visserligen det också men lite roligare kan man väl ändå ha.

Äe, det är nog ett jobb som krävs för den här lilla flickan och därför ska jag nog dedikera denna dag till att hänga på nätet och leta efter ett. Eller åtminstone lite inspiration.
Kanske kan slänga i några maskiner tvätt också om det finns tider. Och kanske ta en sväng till bibblan och hamstra upp ett litet boklager.

Hmm. Kanske blir något av denna dag ändå.

Först frukost och en dusch.

God morgon.
Eftersom vi i vår lilla familj tydligen in...

mms_img69786 (MMS)

Eftersom vi i vår lilla familj tydligen inte kan lära oss av våra misstag ska vi nu ta våra cyklar och åka till willys och storhandla. Utöver att jag innerligt önskar att ändå en liten lärdom från fredagens tragedi har fastnat och vi håller storhandlandet till en lite mer småskalig variant måste jag även tillägga att det här måste vara bland det mest ambitiösa jag någonsin gjort.


Cursed

Jag måste bara få säga innan jag glömmer bort det, att turkisk yogurt med honung och valnötter ÄR gott. Svinigt gott.
I samma stund som blandningen nådde mina smaklökar förvandlades jag till en liten bundle of joy och gick runt och spann och strök mig utmed väggarna. Ni som inte testat, testa.

Idag fick jag kaffe serverat i sängen och det var ju himla trevligt, även om jag misstänker att det var lite av en muta då jag fått spendera halva natten i soffa pga snarkkalas.

När jag fick kaffet funderade jag ett tag på om jag verkligen skulle hämta datorn. Som ni kanske kommer ihåg så har det hänt ett antal gånger att jag i samarbete med en dator och kaffekopp har spillt ut den sistnämnda.
Efter viss tveksamhet gav jag upp och hämta datorn. Någon måtta får det väl vara, tänkte jag. Och spillde ut kaffet. Helt sant. Helt sanslöst.
Det måste ligga någon förbannelse över mig, sängen eller kaffekoppen. Eventuellt den kombinationen.

Aja, jag torkade upp, hämtade mer och nu ligger jag här på helspänn medan jag slösurfar och utmanar ödet.


A no no-combination


God morgon.

Gymmet avklarat

Puh. Känns skönt att man tog sig dit.
Egentligen ska man åka dit tre gånger om dagen för att vara helt hundra på att inte tappa motivationen, två veckors avbrott gör inte direkt susen.
Men nu är man igång och nästa vecka börjar alla passen igen vilket gör det tusen gånger roligare. Skönt med lite variation så man slipper bröla runt i gymmet varje gång man vill motionera lite. Inte för att jag brölar, men ändå.

Efter jag cyklat hem förvandlades min kära till en liten kockpåse och svängde ihop en ostpasta med valnötter.


 

Kanske inte ser så mycket ut för världen men det var sjukt gott och nu sitter jag och dåsar med magen i vädret. Minst sagt. Och nu när jag äntligen köpt valnötter ska jag sen när jag blir hungrig igen (om en kvart) testa turkisk yogurt med honung och valnötter.
Jag har på otaliga ställen läst och från otaliga människor hört (ok, en) att det är sjukt gott. Så nu är mina förväntningar någonstans vid stjärnstopp och blir jag besviken så kommer jag vara en surpåse i tre veckor framåt. På riktigt.

Känsligt sånt där.Sovpåse

Sovit gott?
Jajamen.

Sovit länge?
Sidådär 12 timmar.

Det var som fan?
Mhmm.

Alltså ganska så utvilad. Därför finns det inga som helst ursäkter till att inte cykla till gymmet efter att frukosten är avklarad?
Nej, det finns ju inte det.

Himla synd?
Exakt.


God morgon.

Min kväll

Efter stygnborttagning, lunch i Västberga och häng med Murken var jag fortfarande lite rastlös efter dagens Thai-middag. Det tillfället tog min kära i akt ganska så fort och med väna valpögon bad han mig om en liten tjänst, ganska enkel att utföra liksom.
Tjänsten gick ut på att hämta en förstärkare från replokalen. Inte så svårt kan man tänka sig, men eftersom vi inte har någon bil i familjen just nu så skulle det hela ske genom balansering på en cykel.
Jag fick det försäkrat för mig att manicken inte alls skulle vara så tung, med två personer och en cykel skulle några kilometer vara lite av en barnlek.
Snäll som jag är ställde jag motvilligt självklart upp och vi påbörjade vår färd dit.
Eftersom jag ansåg att jag var bland det mest ridderliga som fanns som ställde upp la jag beslag på cykeln för att slippa knata och det var nästan så jag satt i damsadel med ett nobelt uttryck i ansiktet.

Riktigt lika nobel var då inte min älskade som under hela vägen dit ömsom hängde på mig medans jag försökte hålla mig från diket och ömsom boostade upp mitt humör genom att försöka pilla mig under armarna eller skapa lårkakor genom att nypa och daska på de tentakler han kom åt.

Kärleksfullt, tyckte han.
Djävulens avkomma, tyckte jag.

Lagom road och med tålamodet på topp kommer vi äntligen fram och jag får möta det lilla åbäket.
Ok, den är inte så liten. Jag försöker lyfta. Ok, den är inte så lätt. Den är faktiskt inte så lätt någonstans. Den väger förmodligen mer än hela jag.
I en position som en brunstig groda och humöret nere i kalsipperna lyckas jag slitandes på ena sidan och han på den andra få upp den för en trappa.
När vi på något vänster fått upp den på sadeln har mina fingrar töjts ut minst 5 millimeter och hamnat i någon slags koma, hjärtat håller på och pumpar its way out genom öronen och i mitt stilla sinne ber jag en bön för överlevnad och styrka. Efter ett stapplande försök på sisådär 10 meter ger jag upp och säger upp mig från uppdraget.

Låna en bil för fan, tyckte jag.
Ja, så kan man ju också göra, tyckte han.

Efter att släpat ner den samma väg som vi kom, slagit i knäna i kanterna och töjt ut både stackars fingrarna och en och en annan nerv var det bara att gå hem igen.
Jag på cykeln, inte lika nobel längre och han till fots, åter som djävulens avkomma.

Vi skiljs åt för att han ska hämta bilen och jag hinner knappt cykla hem och påbörja inlägget innan de anländer hem. Två starka karlar och ett åbäke. I en bil.

För ja,

Så kan man ju också göra.Med Murky på väg till Västberga för lite l...

1313147893030 (MMS)

Med Murky på väg till Västberga för lite lunch med våra karlslokar. En redig resväg för en matbit kan man ju tycka, men vad gör man inte för en burgare?


Stygnborttagning, tagning 2!

1313137408614 (MMS)

Stygnborttagning, tagning 2!


Åh!

Det var en motvillig flicka som i ottan klev upp för att ta sig till sjukan för lite stygnborttagning. Flickan hade helst velat sova ett tag till, vira in sig i det varma täcket i det kalla sovrummet (hösten är här!) (annars är det bastu från klockan fem på morgonen) och sova vidare.
Skönt att ha det gjort ändå, tänkte hon och traskade iväg.

Ungefär 20 m från ingången får hon en liten varningsflagga någonstans i bakhuvudet om att hon är ute på hal is.
Fel dag, sa flaggan och viftade i sin rödfärgade prakt.
Efter en snabb koll i kalendern såg hon att flaggan förmodligen hade rätt men gick ändå in för att dubbelkolla. Yes. Imorgon. Bara att knata hem.

Jaja, ingen stor grej det där, tänker man.
Nej, kanske inte. Om det inte vore för att det inte är första gången heller. Sist jag skulle till läkaren var det exakt samma historia. Flaggan dök upp på exakt samma ställe och det var exakt samma tjej som fick bekräfta att jag var ute och cyklade.

Varför kan jag inte bara hålla koll på det datum som är inskrivet i kalendern istället för att i mitt stilla sinne komma på ett nytt och gå på det? Och kan inte mitt bakhuvud, eftersom den tydligen ändå har koll innerst inne, flagga lite tidigare än 20 m från dörrarna?


Not all the horses at home

Well, man kan i alla fall vara tacksam att man kom upp i kristlig tid. Keep up the dygnsrytm liksom.
Nu ska jag vira in mig i min chili-filt och titta på ett avsnitt av True Blood. Sen är det dags att ta tag i det som jag igår så högtidligt lofvade.

God morgon.


Bilbo & Brakare

Jag började med att titta på Sagan om Ringen. Eventuellt hade jag lite koncentrationsproblem och tänkte mest på andra saker.
Bilbo, Aragorn, ring hit, ring dit, ibland i en grotta, plötsligt på en äng. Äh!
Helt plötsligt befann jag mig i mataffären istället och tog det som ett stabilt tecken på att jag tappat intresset.
Dock gav jag den en chans till, men bytte sedan till Burlesque med Christina Aguilera istället. Ungefär samma sak där. Men den såg jag hela, även fast jag snabbspolade lite där på slutet.

Med tanke på att rastlösheten varit så stor kanske jag borde kört på storstädningen istället, men icke. Därför lovar jag högtidligt att jag skall städo imorgna. Äfven kanske tfvätta. Ja, högtidligt sa vi ju.

Solandet var det ingen mening att ens tänka på med tanke på att årets åskväder drog förbi. Det small bara utav helvete och det var till och med så att fönstrena skakade. Och vi har ju en del fönster i den här kojan, så det var ingen fis i rymden om man säger så. En riktig brakare i såfall, om vi nu ska vara såna.

Jaja.

Kanske ska ge Frodo & Co en chans till då så här på kvällskvisten.

Kanske.


En oplanerad dag

Idag har jag för första gången på länge en sån dag när jag inte har något alls inplanerat. Nada.
Så frågan är ju lite hur man ska spendera den?

1. Filmmaraton. Titta på alla Sagen om Ringen-filmerna i sträck. Jag har bara sett första och det känns ju lite som en skam. Det är lite som att inte ha sett Gladiator heller, vilket jag inte har gjort, och kanske borde man pula in den i högen.

2. Storstäda. Välbehövligt. Kanske inte så kul till en början, men när man väl har kommit igång så kan det vara ganska så roande. Förutom dammsugningen, det får man ju tuppjuck på.

3 .Pressa. Det känns lite som att om man ska bättre på sin bränna innan det är försent så är det nog dags att sätta igång och jobba lite. Man känner att hösten är på gång (elller jag gör det i alla fall?) och man har nog inte så många pressartillfällen kvar innan det är dags att gå runt vit som ett lakan i ett halvår.
Dock är det förfärligt molnigt ute idag, så det alternativet faller nog av förklarliga skäl bort ganska fort.

Men först, mer kaffe.


God morgon.


Avkapning Deluxe

Ja nu är det inte mycket kvar av manen inte.Ja ni ser. Stackars små hårtestar. Jaja.

Efter klippningen hade jag planer på att våldsgästa Lööf som ändå bodde i krokarna. Taktfull som jag ändå är så slog jag en pling först för att förvarna om min ankomst och råkade självklart väcka honom efter att ha jobbat natt.
När jag samtalat med något som liknade ett förvirrat murmeldjur i sin första fylla i några minuter lät jag stackarn återgå till sitt sovande och åkte hem istället.

Nu har jag fördrivit tiden med min finska bok och ska ta tag i moussakan som jag igår funderade på men hoppades på att jag inte skulle ha tid till att laga.

Tji fick jag.Not so lost

Denna morgon känns det mycket bättre. Inte så lost och förvirrad. Skönt det.

Antar att det var en liten separationsångest från semestertider då folk faktiskt också var hemma och man kunde känna sig lite likasinnad resten.
Kan även varit en släng bakfylla kvar i systemet. Med tanke på hur man mådde i söndags är det nästan omöjligt för en gammal dam som en själv att må tiptop redan dagen efter. Tar ju några dagar sånt där nuförtiden.

Idag är det nya friska tag och till att börja med ska jag köra ännu en kapning av manen. Bort, bort, bort med det slitna. Nu ryker resten. Kommer ju inte ha långt hår igen förrän påsken 2014. Tidigast.
Tänkte även ta en sväng till gymmet, men jag tror jag skiter i det. Har forfarande stygnen kvar och måste därför ta det lite lugnt med de nedre tentaklerna och eftersom läkaren sa att jag gott kunde skita i att anstränga dem under tio dagar så kan jag ju inte göra något annat än lyda. Visst?! Hehe.

Men du har ju övre tentakler också, tänker ni.
Petitesser, tänker jag.

Jaja, dags att springa till tåget.

Hej hej.

Lost

Vilken tråkig morgon. Semestern är över och min kära har dragit för att slita för brödfödan och kvar sitter lilla jag, vilse i den stora världen.
Jag önskar att jag också hade ett jobb som jag gråtandes kunde gå till idag. Bara att rycka bort plåstret snabbt och smärtfritt och sedan bara anpassa sig till vardagen igen.
Istället sitter man och inte har ett jobb och känner sig något stressad över situationen. Det känns fruktansvärt påtagligt idag. Var börjar man nu liksom?

I mitt fall har jag då vattnat blommorna som alla ser ut som ruttna bananskal och vikt bort tvätt. Till och med har jag faktiskt städat i min garderob. Kanske kan be om timlön när husse kommer hem.

Usch.

Som sagt, tråkig morgon. Sedan har jag den där jävla bilen också som inte funkar för fem öre. Hur ska jag få liv i den då? Mun mot motor-metoden?
Det är mycket att ta tag i och helst vill jag bara dra täcket över huvudet och komma fram till nästa vår. Eller när jag har ett jobb och bilen funkar.

Jaja, det blir antagligen inte bättre av att gnälla så jag får väl hoppa in i duschen och vakna till och sedan åka till mamma för lite småpyssel. Kanske kan lägga upp förslaget om timlön där i stället. Eller åtminstone lite fikabröd.

Jepp.

Söndag

Bröllop igår. Fruktansvärt fint och trevligt. Riktigt, riktigt lyckat. Nästan lite väl lyckat med tanke på att jag var tvungen att kela med porslinsguden sekunderna innan det var dags att vingla till taxin.

Idag har man mått exakt så som man förtjänat. Därför blir det soffan hela dagen, rakt av. Just nu i kombination med kebabpizza och Ice Road Truckers.

Awesome.

A rubrik?Ja så här ser det alltså ut när jag sugandes på en prilla blickar ut mot horisonten och försöker komma på något att skriva om. Ett geni i arbete, hoppas jag att ni ser.

Idag är man hemma från moderskeppet i något kristlig tid. I nästa vecka återvänder jag dit för att hjälpa till med småpyssel. Alla di andra människorna ska ju till jobbet och liknande men eftersom jag fortfarande har för mycket fritid kan jag lika gärna hänga där och hjälpa till. Och äta fikabröd. Det finns alltid fikabröd.
Efter de här fyra dagarna börjar det bli lite obalans mellan mage och rumpa, mot det framåtlutande hållet då och det är inte helt ok. Får plats med många bebisar i den där, som min kära någon gång har uttryckt sig.

Denna kväll ska jag dedikera till att läsa ut min bok så jag kan börja på nästa.
Igår hittade jag nämligen en gammal bok på finska som jag fått i julklapp av farmor och farfar julen-91. Jag var alltså 8 bast.
Jag har tänkt att den kan vara bra att läsa ut i rent utbildningssyfte, vårda det vinska pråket så att säga, men efter att vid en lugn stund igår läst några kapitel och eventuellt fastnat lite så kan det kanske bli ett rent nöje också.
Men det skulle jag aldrig erkänna här på vida webben.
Jag menar, om man fortfarande har samma smak som 28-åring kan det ju peka på vissa rubbningar i utvecklingen.

Så, utbildningssyfte.

Yes.


Yet another day...

... har gått i full rulles tecken. Ikea, skruvande, you know. Och icke äro det klart än. Imorgon är det en ny dag.

Allt har gått finfint. Jag har inte kört över någon eller något med bilen och heller inte snittat upp fler tentakler. Såret läker fint tror jag, vågar ju inte slita loss bandaget för att se efter, men så länge jag kan gå utan att förblöda så borde det ju vara fina fisken.
Det har stundom varit sansat och strukturerat och stundom total kaos med noll koll och brutal övertrötthet. Garvat har man gjort så det nästan kommit i brallan då och då, speciellt när mamma lite övertrött och finsk tyckte att man kunde göra saker på mähä (måfå) och att man gott och väl kunde köpa UPS (usb) till datorn.

He.

Självklart har jag gått runt med kameran och dokumenterat exakt allt. Jobbig som få.

Katt i flyttlåda.


Lunch till trupperna


Gos med bebis.
Stryk av bebis.


Murky hjälpte....


....brorsan stjälpte.

Och så skulle det kunna fortsätta i evigheter, men är man trött så måste man sova. I säng med mig.

God natt.


Ikea

Ännu en ikeadag idag. Det missades en del väsentliga saker igår, såsom sängbotten. Det tappades även bort väsentliga saker såsom öglorna till duschdraperiet, så det är inte mer än att traska tillbaka och komplettera.
Sedan ska det fortsättas med skruvningen av möbler och förhoppningsvis efter idag så har moder min ett i alla fall något beboeligt hem.

Time to go.

Dags för operation flyttdag 2. Idag ska de...

mms_img28047 (MMS)

Dags för operation flyttdag 2. Idag ska det shoppas i massor och jag ska lyckas manövrera skåpbilen på ikeas och outlets trånga parkeringar. Det är nog läge att innerligt önska att några av de gamla skillsen sitter kvar. God morgon!


Ze leg

One flyttman down! Gastade jag och stapplade in på sjukhuset med flackande blick och svettig överläpp.
Jag slängde mig på en bår medan ett team av sjukvårdare snabbt samlades runt mig för att stoppa blodflödet och ge lugnande ord åt en skärrad Tobbe som stod likblek i ett hörn med kepsen tryckt mot bröstet.
Tillståndet var kritiskt och jag sövdes genast ner för en operation och nu ligger jag på sjukhuset och inväntar de första blombuketterna och chokladaskarna som bör anlända.

Nä.

Jag blev avlämnad utanför sjukhuset och efter att fått en läkartid satt jag snällt i väntrummet tills en läkare plockade upp mig och sydde ihop mig med tre stygn.

Mer än så var det inte, nu är allt all good.

Eventuellt saknar jag lite dramatik här i livet. Både med tanke på överdriften där ovan och samtalet till min mor precis efter stygnen där jag med ynklig röst förklarade att jag snabbt måste in på Karolinska pga stora blodförluster.
Stackarn höll ju på att tuppa av och efter att jag skrattat hjärtligt i en kvart och förklarat att allt var fina fisken fick jag lite dåligt samvete.

Hehe.
Jahapp. Då vart det akuten tack vare en gl...

mms_img28043 (MMS)

Jahapp. Då vart det akuten tack vare en glasbit som visst råkade snitta upp benet på en. Synd.


Idag är det ingen vanlig dag för idag är d...

mms_img28040 (MMS)

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det moders flyttdag! Och jag får köra stor bil igen and it makes me a happy camper. God morgon!


To see or not to see

Som tur var gick solen ganska ordentligt i moln efter gympasset. Då slapp jag liksom fundera på det där med stranden eller inte. Istället fick jag en lunch på tapashaket och det var ju inte helt fel det heller.
Mitt flyt höll i sig när jag kom på att jag faktiskt hade en klänning till bröllopet redan och slapp därmed dryga ut min arbetslösa kassa.

Eftersom livet flöt på så bra så var jag lite väl fylld av energi och därför drog vi ut på en liten promenad så att jag kunde gå runt som en halvgalen turist och fota allt jag kom åt.

 

Mitt i solskenspromenaden började det ösregna och medan vi tog skydd under sjukhusets tak stod jag och deklarerade hur vackert det är med ösregn i solsken.

 

Det är lite så det funkar för mig nuförtiden, ser ni. Sen jag fick mina nya linser har både min syn och energinivå förhöjts med ungefär 300% och det är inte helt ovanligt att jag går runt med huvudet lite på sne och ett nyfrälst leende på läpparna medan jag betraktar saker.
Kommentarer som "men vad himlen är blå", "men tänk vad fint det är när träden står bakom varandra så där" och "det är väl konstigt att röda blommor är så röda" kan även ha undsluppit mina läppar.
Jag måste även erkänna att jag i Skottland, alldeles hänförd, satt och betraktade en vägg och mumlade något om struktur.

 

Yes.

 

Man kan ju i sitt stilla sinne undra hur kasst jag egentligen har sett förut.

 

Herregud.

 

 


Måndag

God morgon skulle man kunna säga.

Världens finaste väder idag ju. Man blir ju lite strandsugen om man säger så, men eftersom man är en kvinna med karaktär så tar man sin lilla cykel och drar till gymmet istället.
Skulle ju kunna dra dit efteråt men orkar man cykla till en strand efter man cyklat till Kallhäll, gymmat och cyklat hem igen? Är det kanske dags att ta och laga bilen så man faktiskt kan ta sig till ställen utan att själv trampa i 190 som en annan hamster?

Ja, det är det nog.

Kanske borde se till att fixa klänning till bröllopet på lördag istället. Så att man inte lämnar det till sista sekund som vanligt. Vore ju bra det med.

Ja, många tankar i det lilla huvudet idag. Yes.

Först frukost.

RSS 2.0