Jag hade hört..

... att det skulle bli grymt väder hela helgen. Sen tittade jag på väderprognosen på fyran igår kväll och fick höra något hel annat. Fan då.
Det är väl underligt hur det jämt är soligt när man sitter på jobbet och när man äntligen blir utsläppt ur sin bur för att vara fri över en helg så går det i moln.

När ska jag få bryna mina bleka lekamen? Va?

Den här helgen är det valborg och därför jobbar jag bara halvdag. Det ska jag fira med att åka hem strax efter lunch och tvätta kläder. Det kan ju också vara kul?

Utöver det blir det nog ganska lugnt idag. Det här med att fira valborg försvann någonstans på vägen och jag känner inte att det är lika viktigt längre som det var för ungefär tio år sen när man mer än gärna satt i en skog någonstans i Bro och sippade ur en häxblandning med okänt ursprung.

God morgon.

Du gamla, du fria?

Den här kvällen har jag tillbringat med att äta köttbullar, titta på dokumentären om familjen Bernadotte och som pricken över i:et den efterföljande Sveriges Historia på tv4.

Mina förfäder vänder sig i graven.

Voi perkele.

100428

Idag har jag överlevt en momskurs som gick av stapeln på Hilton Slussen.
Den var väl lite så som man kan tänka sig att momskurser i allmänhet är; en inblick i en värld av krångel, förklarad med extremt sktinödigt långa ord.
Det gick ändå hyfsat. Vissa saker kunde man, vissa saker kunde man inte.

Det som var något överjävligt jobbigt var de förbannade stolarna som gav en rygg- och nackvärk för livet efter bara en och en halv timme. Sista timmarna av kursen hade jag nästan svårt att koncentrera mig p g a att tankarna förflöt till ett paradis där man kunde skruva av hela nacken och lägga den i knät för lite vila.

Nackkrage eller inte - snäppet smartare blev man.

Efter kursen har jag hängt hos Jenny med lite middag och skitsnack. En angenäm afton, må jag säga.
En afton där ett visst antal kaffekoppar slank ner och resulterar i lite spikmattshäng så här på kvällskvisten.
Ska man orka gå upp och titta på lägenhet imorgon, ska man helst lyckas somna ett tag också.

God natt.

Seger

Inte en endaste myra så långt ögat kan nå.

Victory.

Jag köpte sådana där små myrdosor, och det verkar ha gjort susen. Visst, det känns själsligt fel att utrota ett helt samhälle, men vad ska man göra?

De kunde faktiskt knackat först.

Idag skulle jag egentligen boxas lite på gymmet, men eftersom både slagpåse 1 och slagpåse 2 bangade så får jag istället flytta på vardagsrumsbordet och sträcka ut tentaklerna i en inte alltför graciös yoga.Peace out.

Scottness

Vi hade planer på att åka till Skottland i maj. Men innan resan hann bokas började en viss Jeflahefla spy ur sig galla och som bekant så stoppades ju flygtrafiken lite.

Nu undrar jag hur det ligger till där uppe i luftrummen. Flyger planen? Är askan borta? Har spottberget lagt ner?

Vågar jag boka en resa nu?

Borde man boka lite längre fram?

Eventuellt åka senare än veckan efter Kristi Himmelfärd?

Om Kristi får flyga borde jag väl också få det?

One can only wonder.

Jag har precis...

....fått en halvtimmes massage. Hur skönt som helst. Och efter incidenten med nackkudden plus lite bowling på det var det nog även väldigt välbehövligt.
Efter bowlingen har jag även träningsvärk/ålderskrämpa på ena sidan av rumpan. Dock kändes det som att stämningen lätt kunde blivit lite mindre uppslupen om jag tagit steget ut och bett om en stjärtmassage.

Nu är jag helt mossig i skallen och ska äntligen åka hem. Hem till myrorna. Jag måste erkänna att de små kräken ger mig viss ångest.
Jag har ingen aning om vad som möter mig när jag stiger innanför dörren. Kanske har de förökat sig till det tredubbla?
Plus att jag inte har en blekaste aning om vad de sysslar med när jag är borta.

Rullar runt bland mina lakan?
Äter upp min mat?
Skrattar åt mina underkläder?
Läser mina dagböcker?

Jag känner mig naken. Rädd.

Exposed.

Monday

En till helgdag hade ju suttit som en smäck i själen, men det är inte mer än bita i det sura äpplet och sätta igång.
Den här veckan känns ganska fullspäckad med allt man ska göra. Det ska fixas, städas och tvättas. Det ska gås på kurser och lägenhetsvisningar. Det ska tränas och lekas. Det ska dödas miljontals myror.
Visserligen är det ganska roliga saker (om man bortser från städning och myrmord) men när man är så trött så man knappt kan fokusera ögonen åt samma håll så känns det lite grann som att bestiga berg.

På myrfronten tyckte jag nästan att det lugnat ner sig lite. De verkade vara snäppet färre, men sen kan det ju vara så att de tagit sovmorgon efter saltfesten de levt i och det känns som att risken att jag kommer hem till ett fullfjädrat raveparty finns.

God morgon.

Invasion from hell

När jag raglade in vid halv tre inatt gick jag in i badrummet för att tja.. besöka badrummet. När jag sedan satt där i lugn och ro skymtade jag helt plötsligt något i ögonvrån.
Det något var inte mindre än tusen (kan varit färre) myrjävlar.

Alldeles chockad startade jag något som kan liknas vid motorsågsmassakern och när jag kände att utrotningen var över gick jag runt och skvätte lite salt här och var för att hålla de små invandrarna borta.

Tji fick jag.

När jag vaknade imorse hade de inte bara samlat trupperna för att ta strid, utan även emigrerat till köket.
Efter att i mitt eländiga tillstånd ännu en gång försökt med något som liknar utrotning och ännu en gång sprungit runt och pinkat revir med hjälp av saltkaret har jag i skrivande stund fortfarande inte blivit av med skiten.

Det räcker nog om du säger till på skarpen (öh?), tycker min kära hälft, men hade han bevittnat myrmordet som pågick inatt hade han nog insett att mer statement än så kan man inte göra.

Vad fan gör man?!

Visst verkar det som att jag snart kommer flytta härifrån och visst är det så att jag skulle behöva bli av med lägenheten till nya inneboende, men nog fan skulle de kunna vänta tills liket har kallnat.Myrjävlar.

A great day

Efter att avnjutit en finfin frukost ligger jag i sängen och väntar på att dagen ska börja. Det gör den om ungefär 20 minuter när det är dags att åka iväg och titta på en lägenhet.

När inspektionen är avklarad ska jag parkera mig på balkongen och lapa sol tills det är dags att svida om till partystassen och ge sig iväg för att fira kära Jenny som fyllde för några veckor sedan med middag, bowling och styrketår.Något som dock stör mig i min lyckobubbla är the fact att jag spenderat natten sovandes på en sådan där nackkudde som ska vara bra för en, men gjort det liggandes på mage.
Därför är jag oändligt stel på ena sidan och känner mig inte helt olik en viss puckelrygg från Notre Dame.
För att förvärra saker och ting för mig själv lyckades jag pipa ur mig att vi kommer få massage på jobbet på måndag och förstörde därmed varje liten chans till att göra mig själv ynklig och få massage här hemma. Här och nu.

Nog om det, nu går jag och min puckelrygg och borstar tänderna.

Off we go.

Däckbyten

Jag är inte den som glatt ser till att däcken byts varje gång årstiderna skiftar. Det är inte helt ovanligt att jag nästan är sist i sverige med att få arslet ur vagnen och få det gjort.

Idag bestämde jag mig dock för att få det gjort och i samma stund infann sig ångesten.

Fy fan vad jobbigt.
Fy fan drygt.
Fy fan, sommardäcken lär vara hur slitna som helst.
Eller är dom det?
Det kanske dom inte är.
Måste jag hålla på och köpa nya däck nu också?
Tittar jag inte efter, får jag aldrig veta.
Skönt.
Jag skiter i att byta.
Jag kan göra det nästa vecka.

Och i samma stund som den sista tanken når hjärnan sprider sig ett behagligt lugn i hela kroppen och nervsystemet signalerar något som kan liknas något vid en förälskelse.

Skjuta upp.

Awesome.

Hur som helst tänkte jag åka till Bro och hälsa på systersonen Liam igen, men någonstans i en rondell kopplades autopoiloten på och jag valde vägen rakt fram istället för höger. Vägen som ledde till bilverkstaden.

Nog fan fick jag det gjort.

Och lika bra var det, för när däcken var på plats och lekplatsen ännu en gång gladiatoriserad styrde jag kosan hemåt och blev stoppad av ingen mindre än pappa polis.

- Det här såg ju bra ut, sa han.
- Vilken tur, sa jag.

Ja.

Vilken. Jävla. Tur.

Gör om, gör rätt

När jag satt hos Jenny igår och tittade på hur det meckades med hennes blogg vart jag också sugen.

Göra om.

Egentligen är jag nog sugen på att göra om helt. Avsluta, tacka för sig och börja med något nytt. Ny sida, nytt namn, nytt liv, samma finne. Ungefär så.
Jag sket i den här bloggen, den sket i mig och på den vägen är det liksom.

Varför blogga överhuvudtaget, tänker ni?

För man gillar att skriva. Gillar man att skriva så bör man skriva och då gäller det att hitta rätt format. En bok är lite att ta i känner jag rent spontant och det här med dikter är inte riktigt my cup of tea eftersom jag inte utövat den formen sen jag gick i mogna högstadiet och skrev dikter som mest refererade till ord som rimmar med plopp.
En blogg är ju en ganska enkel grej för att hålla skrivandet vid liv, man väljer själv vad man skriver om, när man skriver och hur man skriver plus att det blir en praktisk liten bibel för nära och kära om hur ens liv leker.

Så ny blogg och nya tider känns ganska suktande och den här gången kanske lägga ner lite mer hjärta och själ i det hela än hur det varit det senaste året.

Nu ska lilla vettet få fortsätta rotera på det lite till medan resten av mig suktar efter kaffe.

På återseende.

God morgon!

Måndag igen då.

Helgen gick bra. Den var lite blandad med både lugn tillvaro och vissa inslag av fest. Perfekt.

Jag känner mig ganska pigg idag, även fast det var lite likvarning igår. Skönt.
Att vara pigg altså, inte ett lik.

Idag är det den 19 april och därmed den dagen min syster fyller år. Grattis grattis!Syster värmer tassarna på krogen.

Efter jobbet ska jag åka och uppvakta den gamla i hopp om att det finns något kvar av gårdagens cheesecake som jag aldrig fick sätta tänderna i p g a oförmåga att handle heavy machinery. Ni fattar.

Nu jobba.


 Egentligen borde jag vara skittrött

Jag menar, jag gick upp halv sex imorse, jobbade som ett as, tillbringade två timmar med att leka med systersonen Liam och det var inte bara att sitta och göra sandtorn i sandlådan (jag försökte, han var måttligt road) utan springa runt i lekparken, klättra och ha sig till den nivå att gladiatorerna gått och gömt sig i jämförelse och efter att avklarat en stor avocadosallad till middag kunde jag inte göra något annat än invänta klubban. Den kom inte.

Pigg som jag är så tänkte jag berätta en solskenshistoria om vad som kan hända när hjärnan är dum och munnen snabbare än så.

För ett tag sen satt jag och min kära hälft och diskuterade superhjältar (oklar anledning).
Lite oväntat fick jag då frågan vad jag skulle kalla mig, om jag då vore en sån. En superhjälte.
Efter att noga tänkt över frågan (en och en halv sekund) svarar jag, helnöjd och övertygad:

Dr Mongo.

Efter en och en halv sekund till går det upp för mig vad jag egentligen svarat.

Dr Mongo.

Inte något halvsnajdigt som The Flashing Kosken eller Finneblixten, utan Dr Mongo. Kort och gott.

Ni kan ju tro mig lite halvt om halvt att det blivit ett väl använt smeknamn här hemma och det kan inte få mig mer än ogilla min mun, ogilla min hjärna och som pricken över i:et avsky kombinationen.

Ha en trevlig helg.

//Dr Mongo
Fredagsbabbel 2

Kan man starta fredagen bättre än att lyckas komma till kontoret halv sju?

Öh kul, tänker ni.
Think outside the box, tänker jag.

Jag har precis försäkrat min framtida hemgång till tidiga timmar. Så grymt.

Frågan är bara vad man ska göra i helgen. Det har varit så fint väder hela veckan att jag enbart svävat runt på moln som inte funnits och solen har skinit till den milda grad att jag funderat på att säga upp mig och lägga mig på stranden istället.
Men en själ fylld av sommar kände jag någonstans i magtrakten att det enda rätta man kan göra i helgen är att parkera sig på balkongen med en bunt tidningar, kopiösa mängder kaffe, eventuellt en cigarett eller tusen och tillslut kanske några spritzers som lite lätt slinker ner en varm sommardag. Där hade jag tänkt att sitta och inte röra mig ur fläcken förran jag nått den nivå jag strävat efter. Solbränd och halvpackad så att säga.
Men som det ser ut just nu regnar det lite väl mycket för att göra hela planen behaglig så förmodligen så skiter det sig.

Min andra plan var att kolla om min förlorade hund ville bo hos mig, men om det regnar så är det inte så överdrivet kul när varken jag eller hunden vill gå ut och tillslut sitter på 45 kvm och hatar varandra.
Det har hänt förr.

Så vad gör man?

RSS 2.0