En update

Eftersom renoveringen totalt tagit över mitt liv så har jag fullständigt skitit i att skriva. Men nu medans hårfärgningsmedlet sakta men säkert fräter sig in i min hjärna tänkte jag köra en liten uppdatering om min helg. Bara så där liksom.

Lördag

- Vaknar
- Går till frisören och friserar busken på skallen.
- Kommer hem och betraktar min kära mor som julpyntar medans jag äter frukost. Hon har råkat krympa julgardinerna så det ser ut som fönstret har julshorts. Jag är enormt road. Det är inte hon.
- Åker för att leta efter golv.
- Hittar det jag vill ha och pular in 26 kvm golv i min lilla Ibiza.
- Kör hem skiten och släpar in det med hjälp av pappa
- Börjar måla i köket
- Lackar och ger upp
- Glor på film och äter chips till middag
- God natt

Söndag

- Vaknar
- Åker till kojan och får en lektion i golvklickning av syster med familj
- Åker till pappa och adventfikar
- Fortsätter att måla i köket
- Sittandes på en färgburk äter jag min första middag i lägenheten. Kebab med bröd.
- Lägger halva golvet med hjälp av Martin
- Fortsätter att måla i köket
- Färgar barret och uppdaterar bloggen
- Tittar på film och önskar att det vore helg igen.

Jag behöver semester.

Har ni haft det bra?

Trött

Nu börjar jag bli så trött på allt som har med renovering och planering att göra att jag nästan skiter på mig av skräck om någon nämner ordet roller eller sandpapper.

Helvetisk mensvärk har jag också och inga groggar syns så långt ögat kan nå.

Nu ska jag lägga mig och kolla på serier och äta mackor med alldeles för mycket ost. Hoppas jag får åderförkalkning och dör. Inte för att jag vet om man får det av för mycket ost men jag bryr mig inte så mycket heller.
Gott är det i alla fall.

Over

Snart är det helg igen.

Efter jobbet ska jag och Karro åka och välja ut tapeter till min fondvägg. Jag har redan besutsångest över vilka jag ska ta och jag har inte ens sett dom än. Kommer att bli tuffa tider.
Sen ska jag till kojan och måla det sista på en vägg och sen? No idea...

Är sugen på grogg och lite hel halvfylla.

Någons som ska grogga? Va? Någon? Va va? Inte?

Fan.

Begging for mercy

Min överklagan som jag skickade till Carpark:

Hej,


Igår fick jag mitt livs första p-bot.


Jag har precis köpt en ny lägenhet som jag håller på att renoverar för fullt och brukar därför använda mig av tretimmars parkeringen som är närmare än den vanliga parkeringen då jag ofta  måste bära väldigt tunga burkar med målarfärg eller åka iväg för att handla mer material.


Jag står där alltid väldigt laglydigt och ställer p-skivan så perfekt att man nästan kan ställa klockan efter den istället för tvärtom.


Igår hände det dock en olycka. Min övertrötta, överarbetade hjärna fick någon slags kortslutning och efter att jag noga räknat ut när jag senast måste lämna platsen, råkar jag ställa p-skivan på den tidpunkten istället för klockslaget då jag ankom.


Jag hoppas innerligt att ni kan finna i Era hjärtan att förlåta mig då jag varken är olaglig, en parkeringsyndare utan bara en stackars obotlig klant som hellre vill lägga sina surt förvärvade slantar på lite målarfärg till listerna än den här boten.


Tack på förhand.

Håll tummarna för mig.


Renoveringens höjdpunkter - so far...

Lördag

Jag trampar på trågen jag har målarfärgen i. Den voltar, hamnar upp och ner och all färg som hamnar på golvet samlas til en pöl i form av en snopp.Söndag

För att visa mitt ex vilken händig och meckig kvinna jag är så stylar jag med min nyinköpta slipkloss inför honom. Jag sätter demonstrativt på en bit sandpapper men råkar sätta fast det på den delen man håller i och upp och ner. Alltså med den släta sidan uppåt. Jag skäms.

Igår

Efter målningen när jag är som tröttast i fingrar och handleder, så försöker jag dra upp mina tröjärmar eftersom jag är så varm. Jag får ta i en del eftersom mina tentakler inte rikigt funkar, och just när jag drar som mest så slinter jag med fingararna och ger mig själv en käftsmäll så hård att jag nästan tuppar av.

Idag

Efter att målat lite, står jag och mamma ute på balkongen och tar en välförtjänt cigarett. Helt plötsligt skuttar hon till som en finsk liten ninja, svänger på huvudet så jag blir orolig att hon får whiplash skador och blänger sen lite fort in i rummet.
När jag storögt tittar på henne säger hon bara lite halvkyligt: " Skulle para titta om det var fläkkigt på väkken om man tittar snappt."
Say no more.

Idag 2

När jag sitter i bilen på väg hem från kojan sätter jag på torkabladen och ser då något som fladdrar iväg. Jag stannar bilen och springer efter bara för att fånga en lapp från europark.
Jag brukar använda mig av tretimmarsparkeringen för att det är närmare än den vanliga parkeringen, och idag hade jag råkat ställa in p-skivan på det klockslaget jag räknat ut att jag senast måste åka iväg. Inte när jag ankom. Man är ett rikspucko och 400 kr fattigare.

Vad kan man säga?

To be continued....


Invigning

Jag har haft äran att närvara vid invgningen av nya Barkarby Gårds fest och- konferensanläggning på lunchen. Det var en trevlig tillställning med mingel, tal, bandklippning och luncbuffé.
Allt var skitfint, nytt och fräscht och jag kände att min egen renovering och dess resultat var lite av en fis i rymden i jämförelse.

Jag steg upp för de nya fina trapporna och möttes av en leende servitris som stod vid ett skumpabord. Hon tittade frågande på mig och min mun formades för att utstöta de ord som aldrig förr passerat:

-Alkoholfritt tack.

Hell has frozen over.

Holy crap...

... vad jobbigt det är att renovera. Jävligt kul, men sjukt jobbigt. Tack och lov så är jag flitig som en adhd-myra och det går sakta men säkert framåt.
Imorgon kommer min kära mor och assisterar mig lite och det ska bli jävligt skönt med lite hjälp så jag kan skona mina utslitna tentakler lite grann.

Mina handleder måste vara bland det mesigaste och tanigaste som gud någonsin skapat. Det är som att sätta fast en roller på en daggmask och försöka svepa runt lite.
Värker gör det också, och sista omgången på väggen gick på ren vilja och brutala ord.

Fy fan.

Nu ska jag lägga mig och kolla på serier och låtsas som att det inte finns något som heter renovering.

Va? Reno-who? Reno-what? Vad pratar ni om? Aldrig hört...

Ni ser. Förstaklassig förträngning.

Oops...

Jag är extremt fascinerad av min nya mobilkamera. Den måste testas ungefär hela tiden och de som ofta blir offer för mina experiment är blommorna på jobbet och Barnlammet.

För att testa skärpan i rörliga bilder så har jag tvingat Barnlammet att springa, hoppa upp och ner och skaka på huvudet jättefort.

Skärpan i närbilder är jag också utöver det vanliga fascinerad av och det är där blommorna brukar komma in i bilden (av naturliga anledningar så slipper dom de rörliga bilderna).
Jag brukar stå och fota tills jag får den perfekta bilden, sen tröttnar jag och återvänder till Barnlammet där jag försöker ta så extrema och skarpa närbilder som möjligt på t ex hennes små mulhål (näsborrar) och ögon.

Barnlammet däremot har på sista tiden blivit extremt fascinerad av hennes ögontics som har helt oprovocerat börjat reta henne och när jag sitter här kommer jag helt plötsligt på att 1 + 1 = 2.

Barnlammet - Jag ber om ursäkt å det ödmjukaste för att ha demolerat dig. Jag är beredd att ta mitt straff för djurplågeri.

Over

Uppdaterad med bildbevis:Bää

Jag har hittat en soffa jag vill ha. 

Jag hittade den på blocket och den är helt ok, väldigt billig, perfekta mått för min lilla koja och det medföljer en fotpall och en fåtölj.

Perfekt, tänker ni, vad är problemet?

Min kära syster upptäckte den lilla detaljen att klädseln är i ull. Ull.

Hur är det då? Någon som har erfarenhet av ullsoffor?

Kommer det att kännas som om jag ligger och gosar med tele2-fåret när jag ligger och tittar på tv? Behöver inte jag skaffa mig någon pojkvän då? Kommer den att bräka om jag studsar i den? Kommer Barnlammet att ta illa vid för att jag parkerar ändan på hennes likasinnade?

Frågorna är många och jag känner mig smått confused.

Slut... (läses inte på engelska)

Vet ni hur det känns att få en halvtimmes massage efter 4 dagars brutalrenovering?

Tror jag dog och hamnade i himlen ett tag där. Ska nog sluta synda och leva som lydig och snäll resten av livet för det där med himlen verkar vara ganska så angenämt.

Nu sitter man här med en luddig hjärna, tentakler som överkokta makaroner och ögon som pekar åt alla håll.

Gud vad jag är sugen på att måla väggar om en timme. Min kropp bara skriker efter det. Not.

Efter att...

...länge suttit och försökt att förstå, verkligen förstå, varför mina uträkningar i dagens bokföring diffar med 1766,99 kr har jag nu knäckt nöten och jag känner mig som en hejdundrans ekonom.

Det sitter jag nu och firar med middag vid skrivbordet i form av halvfabrikat till tacopaj. Snart är arbetsdagen slut, men det blir inte vila och avslappning för det.
Nej nej, nu ska det slipas väggar i kojan i många timmar framåt.

All work, no play.

Eftersom jag idag är en mångsysslare av stora mått, var jag även tvungen att leka fotograf på min rökpaus alldeles nyss.Se vad fint vi har det utanför jobbet.

Måste erkänna att det får t o m min trötta working class hjärta att smälta en smula.

Over

Ett konstaterande

Efter att snällt suttit och betalat faktura efter faktura ansåg jag att jag var värd en liten cigarett.

När jag väl hade skottat mig fram till askoppen medans tre isbjörnar bet mig i stjärten var det bara att konstatera:

The winter haben kommen to the swedenland.


Det här med renovering....

Som jag misstänkte så var taket förvillande likt en leopard när jag kom till lägenheten i morse.
Helvetes jävla skithelvete tänkte jag kort och gott, och satte igång och måla (för tredje gången) med en enorm kraft tack vare en extremt hög aggresionsnivå och en mp3-spelare där ljudnivån höll på att spräcka mina trumhinnor.

Innan jag hann klart tog färgen så klart slut och jag insåg att det jag hade försökt att "bättra till" skulle fömodligen lika fläckigt det med.
Ganska så uppgiven förstod jag att taket skulle nog fortfarande vara lika fläckigt, även om jag så målade om det 54 gånger och tänkte fortsätta med något annat istället. Så länge liksom.

Problemet är bara att jag aldrig renoverat förut, förutom målat en vägg eller två, och hade inte den blekaste aning om hur jag skulle fortsätta. Min kära renoveringskonsult har oturligt nog flytt till Malta för tillfället, så jag var helt enkelt lost.
Lost och lack.
Jag började sakta inse att jag kanske inte borde gett mig på berg utan hållit mig till småsten, ångrade hela lägenhetsköpet och funderade allvarligt ett tag på att hoppa ner från balkongen för att göra slut på det hela.
Men ironiskt nog så är det bottenvåning. Så klart.

Som tur är så har jag ett ex som är snäll, händig och har lätt för att inse när jag har ett psykbryt på gång, så han kom dit på sin vita springare och grävde upp mig från under högen av tapetrester där jag låg skakandes och hoppandes på att syret skulle ta slut (inte riktigt, men nästan), gav mig en spark i arslet och nu är projektet still alive and kicking

Det går bra för mig, verkligen.

Nu ska jag sova för imorgon är det både jobb och renovering.

Whoptidoo what a day it will be.

God natt

(Jag ÄR förtfarande glad över mitt nya hem. Innerst inne, där det inte syns.)

One man down

Vet ni vilken träningsvärk jag har efter gårdagens målning? Allvarligt?

Den som kom på det här med målning måste ha ett djupt förvirrat och tyranniskt sinne. Fy fan.

Men men, här kan man inte sitta som en liten grinpåse, uten den tappre, skadade soldaten får snällt återvända till slagfältet och jobba tills det blir siisti kuin sika pienenä, för att citera min kära mor.

Over and ont.

En uppenbarelse

Ni vet när det händer att folk får uppenbarelser i form av heliga maria (?) ?
När de helt plötsligt ser hennes avbild i en bit av rostad bröd eller kaffesump och folk vallfärdar från hela världen för att få se och tillbe den?
Det hände mig idag.

Typ.

Jag höll på och måla taket och medans jag flyttade på mig så sparkade jag även på trågen man har målarfärgen i. Jag visste såklart att det bara var en tidsfråga innan jag råkade välta den, men det hela fortlöpte ganska så smidigt ett bra tag.
Det var såklart för bra för att vara sant och tillslut råkade jag trampa på den så att den voltade och hamnade upp och ner.

Jag svor ett tag och böjde mig sen ner för att vända på den. Jag antog att all färg skulle spridas ut till en fin pöl, men icke.

Det enda som fanns under trågen när jag väl fått upp den igen var det här:
Oj oj oj, vad säger ni om det då?


Annars har det gått bra idag. Jenny, Robin och Vera var förbi en snabbis och sen kom öven Maria med kakor och kaffe som hon sen satt och knapra på med benen i kors, ivrigt hejandes på mig medan jag for fram och tillbaka med rollern som en oljad blixt.

Jag har gett upp för dagen för mina spett till handleder värker och händerna känns som man lekt dragkamp med rep i flera timmar i sträck. Men jag har fått taket målat iaf.
Imorgon är det nya friska tag och jag bävar nästan för att återvända dit, bara för att upptäcka att jag förmodligen har det fläckigaste taket i kungsängens historia.

Well well, det är inte mycket att göra åt, man är ju inte direkt kung på det här med att renovera.

Nu ska jag återlämna Lilo och äta tills jag dör.

Trevlig helg!

Morning!

Jag var helt slut när jag kom hem igår. Min aktivitetskurva måste höjts med ungefär 300 procent den dagen, för jag slockna så fort jag la mig.
Vi kom en bit igår och lyckades t o m slakta de förbannade strukturtapeterna.
Jag fick även äran att ha vårdnaden om min kära hund under kvällen då husse skulle ut och pimpla bärs, så bland alla tapethögar och målarburkar pilade det även en hund som stylade runt med sitt bautaben.
Ett stort tack till Cissi som ställde upp och coachade mig. Jag menar, hade jag fått härja runt där alldeles ensam vet man aldrig hur det slutat.Inatt drömde jag om att jag var hemma och hörde steg i trapporna. "Skärp dig, tänkta jag, det är bara de förbannade djuren som vanligt".
Jag gick ut och tittade och där stod det en man som tittade på mig med ondska i ögonen. Jag blev så sjukt rädd så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, tills han sa: " Ge mig alla mackor du har."
"Ta alla sa jag", och sen var drömmern slut.

Så här i efterhand förstår jag att det inte var någon galen mördare som kom på besök, det var bara mitt alter-ego.

Nu har jag och Lilo vaknat. Vi har varit i snöiga skogen och jagat pingviner och ätit frukost.

Dags att åka tillbaka till kojan och måla tak.

Vet ni hur jobbigt det är??

Status renovering

Jag har de senaste 6-7 timmarna lyckats med följande:

-Köpa takfärg
-Köpa en arbetslampa
-Köpa penslar
-Skruva ner en lampa
-Ätit en pizza

Går med blixtens hastighet det här. Eller inte.

Sitter hos Cissi nu och är mätt och belåten. Vi ska iväg till lägenheten för att måla taket och ta reda på vad vi ska göra åt strukturtapetet från helvetet.

Har även haft mamma och mitt ex Martin förbi där för lite konsultationer. Det lät ungefär så här:

Laura: Måste jag verkligen maskera när jag målar taket?
Martin: Ja, det är nog lika bra.
Laura: Men jag ska ju måla väggarna också? i samma färg!
Martin: Men e nog inte bra om det kommer massa färg på dom ändå.
Laura: Men jag är ju försiktig!
Martin: Hahahahahah
Mamma: Hahahahaha
Martin: Hahahahaha
Mamma: Hahahahaha
Laura: Men vad fan?

Tack för förtroendet liksom.

Nu ska det dödas strukturtapeter.

Tjao!

Ett historiskt ögonblick

                           


Finnen har hittat hem.

Efter att snällt och lydigt suttit och konverserat och skrivit på papper hos mäklaren i några timmar är jag nu en lägenhet rikare.

Tog mig bara ett och ett halvt år. Kongratulerar mig själv å det ödmjukaste.

När jag var klar hos mäklaren åkte jag raka vägen till kojan för att inspektera och mäta rummen med hjälp av ett måttband och ett cigarettpaket och jag kände att jag hade full koll på vad jag höll på med.
Slutsatsen av den noggranna utmätningen blev att jag kan inte köpa en stor soffa. Så nu vet jag (och ni) det också.

Nu ska jag stilla min kurrande kista med något ätbart och sen åka och handla målarfärg eller något liknande. Vet inte riktigt vad jag ska börja med, men nu sätter det igång.

Pimp my home.


Skadeglädje - Den enda sanna glädjen

Jag är ledig imorgon.

Jag vill bara berätta det, som vanligt när inte ni är lediga men jag är.

Jag är inte ond, bara lite halvtaskig.

God natt. =)

Förvridet

Jag har en förmåga att förvrida ord. Kasta om bokstäver och stavelser alltså, jag är genialiskt grym på det.
Det värsta är att min hjärna tycker det är så förbannat jävla kul att den gör det även utan min tillåtelse. Lite när den känner för det.

Här följer några fina exempel:

Barnlammet: Vadå, tror du mäklaren blåser dig??
Jag: Japp, hon är lämsk som en röv. (Lömsk som en räv)


Maria: Vad gör du?
Jag: Jag är bakis!
Maria: Vad ska du göra då?
Jag: Äta! Vet du hur hungrig jag är?? Ska äta begg och acon, så jävla gott!
Maria: Vad hette det sa du?
Jag: Fan


Jag: Fan, om jag vinkar lite försiktigt, så blir det ändå som värsta svallvågorna på armarna. Jävla häddgäng.
Maria: Hahahaha! Nu gör du det igen!!


Chefen: Var ska jag lägga din digipass?
Jag: Du kan lägga den mitt fyskbugge.
Chefen: Var??
Laura: Hehe. Jag menar mitt fuskbygge. Rullhurtsen under mitt skrivbord. Jag kallar den för det.
Chefen: Öh.. Ok.....


Ni ser. Hopplös.
Ett stycke skolpstott med pusludel

Blåsning

Ibland när jag tittar på saker och ting som texter eller dataskärmar så önskar jag att jag hade mina glasögon. Sekunden efter kommer jag på att jag redan har dom på mig .

Samma sak kan hända när man står och röker. Man kommer på att man är väldigt röksugen och vill ha en cigarett. Sen kommer man på att man redan har en cigarett i handen och blossar för fullt.

Då är det bara att bita i det sura och inse att livet faktiskt inte blir bättre än så här.

Kill me now

Idag lider jag av kronisk näsblod. Plus att jag är helt täppt i näsan.
Eftersom jag även sakta men säkert håller på att frysa ihjäl försöker jag att ta tempen för att se om jag har feber.

Vet ni vilken jobbig kombination det är?

Tyck synd om mig. Nu.
↑ Nödslakt - Det enda rätta.

My wedding to be

Ok, romantik på bröllop i all ära. Visst är det vackert när det valsar runt alldeles saliga, lyckliga och ovetande om hur bittra de kommer att vara efter ett halvår, och allt är bara så romantisk. Precis som på film.

Men nog fan kommer jag att köra på den här stilen istället. I mina vita bröllops-converse såklart.
Så jävla klockrent att jag får ont.

Jag fick...

.....en fin bild av min syster idag som hon tyckte att jag kunde pryda bloggen med.

Åh, tänker ni, vad kul att dom får leka med datorer i lågstadiet och ser framför er hur en söt, liten, koncentrerad flicka sitter och pillar frenetiskt  för att få ihop en fin liten julbild åt sin syster.

Visst är det? Men så är det inte riktigt.

Min syster är 27 år gammal och har tydligen inte så mycket att göra på jobbet.

Men sött var det ändå. Tack kära syster för den fina bilden som lyste upp min vardag lite grann när jag sitter här och är så förkyld att jag inte känner någon smak och t o m blöder ur näsan.

Tack. =)

A good nights sleep...

Eller inte.

När man lägger sig klockan elva och fortfarande är vaken långt efter ett, börjar man bli lite halvt irriterad. Jag kan inte
somna på kvällarna, och det är bara för att min kroppsliga aktivitetskurva ligger på noll hela dagarna.
Annat var det förut när man körde paket. Då var det ett jävla bärande och springande hela dagarna och man slocknade som en sten när man la sig.

Hur mycket energi gör man av med nuförtiden? Noll.

Först sover man hela natten, liggandes då eftersom mina klor inte är färdigutvecklade och kan därmed inte hänga upp och ner än. Sen vaknar man, går tio meter till bilen, åker till jobbet, sätter sig på sin kontorsstol, reser sig när det är dags att åka hem, går två meter till bilen och väl hemma lägger man sig i sängen eller soffan för att sen gå och lägga sig några timmar senare.

Konstigt att man inte somnar? Inte mycket.

Därför ska jag börja träna. Det är sant. Sluta skratta. Jag är helt seriös.

I januari.

Då ska jag och Maria börja trimma och pumpa våra muskler till den milda grad att folk kommer att vända sig om och skrika Beefcake när vi går på gatan. (Inte gå på gatan på det pengartjänande sättet som ni tänker på.)

Great va?

........................

Efter en dag med slaveri, desperate housewives och alldeles för mycket svullande är jag så trött i mössan att jag inte orkar hålla mig vaken längre.

Så det här inlägget dedikerar jag åt att säga god natt.

God natt.


Humming Bird

Jag har en ovana. Jag sjunger. Och inte så att jag greppar micken och stylar (thank god) på karaoken eller ställer mig och sjunger ut på en klippa med håret fladdrandes i vinden, utan jag sjunger för mig själv. Eller sjunga kanske var fel ordval, man skulle nog mer kunna säga att jag låter.
Ibland kommer jag på mig själv efter jag tystnat att jag stått och serenaderat, och är inte helt hundra varken på vad jag nynnat på eller hur högt det har låtit.
Helt ok om man är själv, är man ute bland folk helt själv är det inte riktigt lika kul.

För en vecka sen stod jag på en fullsatt pizzeria och skulle betala, när jag vänder mig om så står de flesta och tittar på mig och flinar lite. Efter ett tag trillade poletten ner och jag insåg jag gjort det igen. Skamset flinade jag tillbaka lite snabbt och pilade sen ut med svansen mellan benen.

Idag hände det igen när jag stod och valde lösgodis på konsum. Helt plötsligt inser jag att medans jag plockar runt i skålarna väser jag fram tonerna av "Rudolf med den röda mulen".

Fan.

Så om ni ser en skrålande, blåfrusen mupp i skinnjacka på en pizzeria, systembolag eller godisdisk nära er (det är oftast där jag kan bli funnen), så ha överseende är ni snällla.

It just me, and I can´t help myself.

The great monday - Faktiskt

Anledningen till förra inlägget var att precis när jag satte mig för att skriva ett inlägg om min smärtfria måndag så laggade faktureringsprogrammet, och allt som Barnlammet gjort på förmiddagen fick jag göra om. Hon hade behändigt nog flytt fältet för att leka körskola och bitter som jag var över att ödets ironi hoppade upp och bet mig i stjärten så blev det inget sockersött inlägg.

Så kan det gå.

Men anyway, min smärtfria måndag berodde på solsken, shopping som arbetsuppgift, lösen av ett billån och besked om att på fredag klockan 10 får jag nycklarna till lägenheten.
För att kunna börja leka handyman så fort som möjligt så ska jag ta ledigt hela fredagen. Det kittlar dödsskönt i själen må jag säga.

Sen vill jag även kongratulera mig själv å det ödmjukaste för två till bedrifter jag lyckats med.

1. Jag har äntligen köpt en varmare jacka. Jag har halvt frysit ihjäl i mina tunna skinnjackor och lyckades äntligen att köpa en varmare variant. Tyvärr köpte jag även en ny röd halsduk som jag kommer att vilja ha på mig imorgon, tillsammans med skinnjackan och därmed frysa arslet av mig igen. Men jag har köpt. Det räknas.

2. En dag för länge sen lovade jag mig själv dyrt och heligt att innan jag åker till Ljusdal så ska jag byta mina torkablad.
Det var en dag innan jul förra året.
Igår bytte jag den.
Egentligen så kan jag inte ta åt mig äran, för det var inte ens jag som bytte den och anledningen till hela bytet var för att den bokstavligt talat trillade av pinn och lämnade mig utan några större valmöjligheter. Men bytt är bytt och det är en helt ny värld som öppnat sig.

En applåd tack.

Nu ska jag lägga mig och klappa mig själv på huvudet för att jag är en som ambitiös piece of kvinna och sen hitta på något djävulskap, för fortsätter jag i den här takten finns det en risk att jag hamnar i himlen och så kan man inte ha det.

Over.

Typiskt

Jag skulle precis skriva om vilken bra måndag jag haft när allt sket sig.

Så det blir inget.

Typiskt.


Ångest

Då var det dags för att sova då. I morgon är det måndag. Kul.

Jag har ont i halsen. Kul.

Det enda jag skulle kunna känna glädje över just nu är ifall det antingen vore helg eller semester i morgon. Det är det inte. Inte någonstans.

Dra åt skogen vad deprimerande.

God natt.

Söndag

I morse vaknade jag klockan halv tio och fick panik för att jag var brutalt försenad till jobbet. Sen kom jag på the fact att det faktiskt är söndag, kände en obeskrivlig lycka och somnade om innan jag ens hann tänka "Halleluja".

I morgon kommer jag att vakna när klockan ringer och inte för mitt liv förstå varför det ringer så tidigt på en söndag tills jag kommer komma på the fact att det faktiskt är måndag. Sen kommer jag att somna om innan jag hinner tänka "fucking fucking shit" och försova mig.

Hatar morgnar.

Idag har jag knallat runt på Ikea. Kan ni tro att jag längtar tills jag får nycklarna till den förbannade lägenheten?

5 dagar kvar.

Nu kan jag inte skriva mer för mitt lilla kräk till hund antastar mig på alla möjliga sätt. 

Tjao.

A Mobile life

Eftersom det blev oavgjort mellan oss och vinflaskorna igår, så har jag mått som en människa idag.

Vad har jag gjort idag då?

Jo,

-Promenad med hund.
-Konstaterat att jag hatar Media Markt, hatar....
-Köpt en ny mobil.

Äntligen har jag lyckats att köpa en ny. I flera år har jag knatat runt med min gamla Samsung, men idag blev jag en stolt ägare till min nya splitternya Nokia.
Synd som fan bara att man måste vänta i hundra år innan den laddat klart så man kan börja pilla på allvar.

Prylbög? Jag? Verkligen inte.

Men medans jag väntar på att den ska bli pillbar ska jag gå och pussa på den och väsa "my precious"  framför min kära mor.

Om vi inte hörs något mer så är det för att den finska avundsjukan kan ta form i brutala handlingar.

Hehe.

Vibes

Känner ni vibbarna? Det är helg snart, väldigt väldigt snart.
Efter att betalat några tusentals fakturor och meckat ihop ett ikea bord så är jag snart a free woman.

Jag ska åka raka vägen till mitt kära äckel Maria som väntar på mig med kött, pommes och vin i heavenly mängder.

Jag har kommit på att de flesta av mina nära polare är som små hemmafruar som gillar att stå vid spisen och tillaga små läckerheter.
Eftersom jag inte haft något hem de senaste 300 åren, så kan jag aldrig bjuda tillbaka, och även fast min nya koja väntar runt knuten så kommer de ändå inte vilja ha de "läckerheter" jag kan tänkas att bjuda tillbaka på.
Detta ger mig utrymme till att vara som en odräglig karlslok som aldrig kommer att behöva gifta mig så länge jag har de små liven.
Så vad kan man säga?
Keep up the good work! I love it.

Men iaf, jag och Maria ska sitta och vina i vår ensamhet, som Knoll & Tott, Piff & Puff, Kling & Klang och Knatte & Fnatte (Tjatte will be missed).

Det är alltså Vi Vs. Vinflaskorna, och det är alltid lika intressant och se vem som tar kål på vem först.

På Betsson.com pågår vadslagningen för fullt och jag skulle nog kunna sätta hela min slant på vinflaskorna.

Men nu, sista rycket och off I go!

Trevlig helg

Det ambitiösa bäbisfåret

Min sidekick the Barnlammet är en konstig liten prick.

Hon sitter här brevid mig och berättar exakt om allting som ploppar upp i hennes lilla fårskalle.

Medans jag arbetar så tangentbordet glöder, delegerar jag även på löpande band vissa uppgifter till henne.
Uppgifter som egentligen borde ta ungefär 10 minuter att klara av, som t ex vidarefakturering.

En timme efter delegeringen får jag mail av henne:

B:  Hej chefen! Jag ämnar att meddela att resterande arbetsdag utgår på grund av sjukdom. Adjö
L: Jag med!
B: 1 vidarefakturering gjord
L: WHAT????
B: 2 vidarefakturering gjord
L: Du är långsammare än vad jag trodde var möjligt. Resterande tid av din arbetsdag utgår pga avsked. Hej då.
B:  OCHNUÄRALLAKLARA
L: Jag kongratulerar och är uppriktigt förvånad.

Här börjar hon märka att hon är och betar på alldeles för djupa gräsängar och försöker att förvilla bort mig genom att byta samtalsämne:

B: varför sviker du ditt ursprung förresten? tror bestämt att du sa att du skulle dricka VIN ikväll.. Vad har hänt? Har
vodkatillverkningsmaskinen gått sönder?
L: Viini e fiini greji.

Fan, hon lyckades.

Tills jag hittar denna anteckning hon gjort:
Aldrig mer att jag blir sjuk igen ock låter lill-fåret styra skeppet. Aldrig.


 


Wake-up call

Jag tror allvarligt talat att jag har träningsvärk i benen efter gårdagens promenad.  
Jag upprepar: Gårdagens promenad.....

Det är illa. Riktigt riksvidrigt illa.

The brave little soldier.... Take 2

Off to bed, imorgon är det wörk.

På riktigt.

God natt!


Reflections in the night

Eftersom min rygg ofta tror att den tillhör en 85-årig tant istället för en pigg 25-åring, så har den en tendens att börja krångla om jag sitter eller ligger för länge.
Min svank fastnar helt enkelt och jag får då gå runt och se ut som en påsatt anka. Därför, för att slippa sukta pilska gåsherrar, tog jag min hund Lilo och medföljande ex och gick ut på en lugn och stillsam skogspromenad.

Det hade börjat bli ordentligt mörkt när vi sakta gick fram på en liten bilväg och efter att en bil passerat oss stannar den, vevar ner rutan och säger: "Du, ni borde allvarligt ha reflexer på er. Det är nästan omöjligt att se er i mörkret".

Fan

1-0 till storasyster
Jag tänkte go with this one. Tror den kommer att reflektera både ljuset och mig själv på ett utomordentligt sätt.


Over


The brave little soldier....

... svek och stannade hemma idag ändå.

Efter en natt där jag sov rikigt dåligt och med ett öga som went bananas så stannade jag hemma en dag till.

Först kunde jag inte sova och sen när jag väl somnade (vid 3) så vaknade jag till då och då, det var varmt, kallt, varmt, kallt och så drömde jag massa konstigt också.
Bland annat att jag var i Thailand med en grupp kompisar och att jag var hemskt kär i min kompis thailändska pojkvän.
Så kan det gå.

Jag hatar Thailand. Nej det gör jag inte, men jag hatar att folk åker dit. Nej, det gör jag inte heller, men jag hatar att folk åker dit men inte jag.

Så är det.

Under perioden okt-apr är det det enda folk pratar om. Träffas man en grupp med människor på fest eller allmän ölhäverikväll så är det nästan så man kan ställa äggklockan på 5 minuter och veta att innan den plingar så är konversationen igång: Vart har ni varit? När åkte ni? Ååååh, det är så fiiiint där!
Sen sitter dom där med glödande ögon och jämför reserutter, pratar om Phi-Phi Islands och vilka elefanter dom ridit på.

Jag måste vara den enda i detta avlånga land som inte har varit där. Så hur mycket har jag att tillägga i de timslånga konversationerna? Inte ett skit.
Eftersom jag är en person som lyckas åka till Ljusdal, kanske Gotland och på sin höjd en finlandskryssning under ett år, så kan jag lika gärna gå och gräva ner mig när de sätter igång.

Nu börjar perioden snart igen. Jag ska gå i ide.

Fast jag var ju där i natt. Räknas det?

Najti

Eftersom min djävulstermometer nu har bestämt sig för att jag är feberfri och mitt öga ser ut som ett öga igen, så har jag bestämt mig för att gå till jobbet imorgon. I know I know, I´m such a brave little soldier.

Nu stänger jag av den här maskinen som nu har roat mig i ungefär 10 tragiska timmar i sträck och sover istället.

Eller sova kommer det nog inte bli i första taget då jag sovit bort halva dagen idag, men jag kan ligga och låtsas iaf, och tänka tankar. Viktiga tankar. Typ som:

1. Varför blev jag inte läkare när jag blev stor?
2. Varför lyckas jag inte att vara nyttig?

Well, because:

1. För du är en klant och skulle råka ta kål på folk.
2. Du är en tjockis.

Nu måste jag komma på något annat att fundera över.

Over and najt

Övertalning

Jag ligger och tittar på Entourage och tänker på Ben & Jerrys glass.
Jag tänker på hur himla gott det skulle vara.
Sen tänker jag även på mitt nyttiga liv som jag redan bommat två av två dagar, och att jag borde låta bli.

Men om man tänker steget längre så har jag fakstiskt någon slags feber, ibland iaf, och eftersom glass är kallt och nerkylande så borde det väl ha en positiv effekt på min stackars, sjuka kropp och göra mig snäppet friskare?

Så om jag nu går och köper lite glass, så är det egentligen faktiskt inte att svika sig själv ännu en gång, utan att ta steget mot en värld fylld av modern medicin och vetenskap.

Eller hur?

Så måste det vara.

Igår alzheimers - Idag schizofreni

Eftersom jag faktiskt känner mig febrig, har jag nu förtvivlat försökt att ta tempen ett x antal gånger.

Första försöket: 36,4.

Andra försöket: 37.7

Tredje försöket: 36.5

Fjärde försöket: 37.3

Hur kan det ändras så drastisk? Är det meningen att jag ska kunna lista ut om jag är sjuk eller inte av det där? Har min hjärna alzheimers medans kroppen är schizofren?

Sluta jävlas med mig din dumma jävla helvetestermometer innan jag stoppar upp dig nånstans!!

Bokstavligt talat.

Ett öga rött

När jag slog upp ögonen imorse verkade världen lite mindre, mörkare och suddigare än vanligt. Jag gjorde ett försök till med samma resultat och upptäckte då att det var bara ett öga som fungerade.
Det andra låg nerbäddat under tusentals lager med var.

Nice.. ögoninflammation, tänkte jag och satte mig upp.

Det tog ungefär en halv sekund och så var även huvudvärken från igår tillbaka.

Så nu ligger jag hemma och tycker synd om mig själv med ett öga rött och ett bultande i huvudet som får mig att misstänka att det flyttat in 30 afrikaner med varsin bongotrumma som poppar runt mer än lilla flickan i "Panta mera"- reklamen.
Inga kanaler på Tv:n har jag heller eftersom dom är borttagna då jag flyttar snart, så det enda jag har att roa mig med är min dator, poltikersnack på SVT och mammas tjackpundare till hund.

Hunden fick för ett tag sen problem med sköldkörteln och sattes på medicinering. Efter det höjdes hans aktivitetskurva från Homer Simpson till Speedy Gonzalez i ett nafs.
Nu springer han upp och ner i trapporna, tjuter som en pilsk björn och jag sitter och väntar med spänning på att ravekommisionen kommer och knackar på för att föra bort honom.

Nu ska jag gå och ta tempen för att se om jag har feber. Vilket förmodligen ändå inte kommer att visa sig då jag har extrema problem med att ha termometern i munnen på rätt sätt vilket kan resultera i grader som 33.7 ungefär.

Kanske lika bra att offra sig för sanningen och bara ta den i det andra alternativet istället? Vad vet jag.


Over

Det var den dagen det...

Nu är det bara ungefär en timme kvar av den andra dagen den här veckan. Det är alltså snart helg. Typ.

De sista timmarna på jobbet tillbringade jag och Barnlammet på Net on Net där vi skulle införskaffa micro, kaffebryggare och datorväskor till jobbet.
Modiga som vi är trotsade vi revisionsvärldens grådaskiga framtoning och tjackade förutom de tre andra svarta gubbväskorna den här:

Undrar om de klipper sönder mitt företagskort imorgon?

Efter jobbet var det Lämmeltåg med det sedvanliga Desperate housewives tittandet och överätandet, och jaaaa, jag vet att jag har en nyttig period nu, men dippade man några morötter också så måste det väl räknas? Lite?

Jag har mått lite halvtaskigt hela kvällen, frusit, haft ont i huvudet och varit allmänt lost.
Det sista var väl inte så mycket utöver det vanliga, men får mig ändå att börja undra om jag fått viruset som verkar gå runt på jobbet och ta kål på kollegorna. Hope not.

Nu ska jag sova, för imorse var det på det berömda hittefåret att jag försov mig. Får ej hända igen.

God natt på er era små punkbävrar, god natt.

Alzheimers

Hur jag än tänker och tänker så kan jag inte komma på vad jag jobbade med efter lunchen.

Himla konstigt.

Happy

Idag är jag glad. Fruktansvärt glad. Jag är så glad att jag för tillfället sitter och studsar i min kontorsstol till tonerna av The Killers "When you were young".

Varför denna sprudlande glädje?

Inte den blekaste aning, men glad är jag. Fast gladast är nog Barnlammet som till skillnad från igår då jag hade en skitdag t o m får yttra sig om saker och ting. Igår var det total pratförbud på henne som påvisades av mitt högra pekfinger som for upp i luften så fort stackarn öpnnade mulen.

Men inte idag. Idag är en bra dag.

Även fast Barnlammet nyss inspekterade mina nya bilder på bloggen och efter en stunds tänkande kläckte ur sig:

" På bilden längst upp till höger ser du ut som en lämmel. Eller nej, inte lämmel, utan ett marsvin.. Typ... Lite Piff och Puff liksom."

Det bevisade hon även genom att leta upp denna bild som bevis:     

Och glad som jag är, kan jag bara hålla med.


I´m a happy guinea-pig.


Så där ja

Tack vare min hackervän Cissi så har jag nu bilder igen. ↑

Tack Cissi!

What the f*ck??

Igår efter att jag pillat klart på min blogg, så hade jag bilder där  ↑

Ser ni några bilder?

Jag ser inga bilder.

Helvetes jävla skitdatorer.

Mecking mecking 3

Ser ni vad jag har pillat på bloggen nu? Ser ni? Ser ni?

Lite duktig är jag väl?

Lite?

God natt God natt.

Ok, inte så nyttig...

Det barnlammet kommenterade i förra inlägget är tyvärr sant. Jag hann vara nyttig i ungefär 6 vakna timmar, sen sprack det.
Och det var inte bara en godis eller två, utan jag hävde i mig i en sån fart att jag knappt hann kontera däremellan.

Fan.

Men hur lätt är det då när man har en skitdag och jobbar med ett tjockisfår som högljutt deklarerar varje godis hon stoppar i munnen? Var det inte lika bra att jag åt upp godiset en gång för alla, istället för att låta dem ligga kvar och sukta mig i flera dagar framåt?
Ett nyttigt liv är som förhållanden, man ska inte påbörja något nytt innan man avslutat det gamla. Så det jag egentligen behövde där var bara lite closure. Så nu när jag fått det kan jag börja med nya friska tag.

Ni ser, jag tror jag har handlat alldeles rätt i det här fallet. Defnitivt.

Sen skulle jag nog iofs kunna intala mig själv att jag är en anka från thailand också om jag bara ansträngde mig tillräckligt mycket.

Over

Ps. Jag vill tacka min utflyttade brors flickvän The Murcake för kommentaren hon tidigare idag hade kläckt ur sig:

 "Jag saknar henne faktiskt. Laura... Då är det illa..."

Tack Murcake, det var ett värmande inslag i höstmörkret.

Tvångsnyttig

Idag vaknade jag upp till mitt nya nyttiga liv. Tvångsnyttiga liv.

Jag har ingen som helst lust till det egentligen, men efter i lördags när jag iklädd i en lång kofta slängde en blick i spegeln och mötte reflektionen av en vinterklädd falukorv, kom jag till insikt att det är dags att steka det kokta fläsket.

Så nu kör vi.

De första två timmarna har gått alldeles galant, tills jag nyss kom på de tre existerande godispåsarna i min skrivbordslåda.

Jag hann knappt tänka tanken innan de började förföriskt viska mitt namn och hur jag än sitter och knaprar på min sura mandarinshelvete så kan jag inte släppa tanken på dom.

Barnlammet kommer snart att komma på deras existens, och sedan kommer hon glatt sitta och smaska ungefär en halvmeter ifrån mig.

Oh dear god, save my soul.

 

Mecking mecking 2

Eftersom mitt kära ex inte svarar på mitt sms om vad det jävla fjäderbenet egentligen heter, så har jag inget att göra.

Därför dricker jag kaffe och meckar med min blogg istället.

Så om ni helt plötsligt läser denna text till en bakgrund bestående av illcerise bakgrund med smörblommor på, så bli inte oroliga.

Jag har helt enkelt ingen aning om vad jag håller på med.  Det är skit bakom spakarna. Milt uttryckt.

Att tänka efter före

Nu har jag varit och solat mina bleka lekamen.

Så som säkert för många andra också så har de olika kroppsdelarna inte sett solsken sen den sista semesterveckan i början på augusti, och att lägga sig i en halvtimme för att bryna dem under de skadliga UV-strålarna kan bli lite av en solchock.

Det jag försöker komma fram till med detta är att jag har alltså bränt arslet.

Aj.

Jag skulle gärna vilja lägga upp en bild för att visa min smärta, men eftersom det kan anses som stötande, länkar jag till den här bilden istället.

That´s me now.

Tänk efter före säger jag bara.

God morgon!

Att jag sitter så här tidigt på en söndagsmorgon och skriver inlägg förvånar mig lite. Sen att jag klivit upp långt innan elva och inte lagt mig efter tolv under hela helgen förvånar mig ännu mer. Ibland lyckas man.

Igår var jag som sagt på rundvandring på Barkarby outlet och Ikea med min syster plus gudsonen Liam.
Jag skulle definitivt inte handla något eftersom lönekontot är som ett tomt hål, men kom ändå hem två par skor och en påse reflexer rikare.
Reflexerna var en gåva från min syster, som är en storasyster som var alldeles förfärad över att hennes lillasyster går runt utan några som helst ljusreflekterande livräddare, och hur jag än förklarade att det kanske inte är så livsnödvändigt att ha sådana när man är den som oftast sitter i bilen och inte den som är utanför och ska slippa bli påkörd så tog hon mig inte på orden och nu sitter jag här med en påse med 16 olika färgranna krumelurer och figurer med vilka det är meningen att jag ska utsmycka mina ytterkläder tills jag ser ut som en julgran på självaste Christmas Eve.

Efter rundvandringen var det fika i min brors nya lägenhet, där faktiskt hela familjen samlades.
Det var en trevlig stund där jag lyckades välta ut kaffet inte mindre än tre gånger, och jag fick även det bevisat att min förmåga att tänka på onödiga saker och komma på konstiga teorier om saker och ting är ett arv från min far. Så är det.

När fikat var över, åkte jag till garaget för att konstatera att det är något fel på min bil, och kvällen avslutades med pizza, photo booth och Blow. (Då menar jag varken det ena eller det andra, utan filmen.)

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Vad gör man så här tidigt på morgonen?

Funderar på att gå och sola så jag inte smälter in i massorna när första snön kommer och sen ska jag ta reda på vad ett fjäderbens lager? Fjäderlager ben? Fjäder? Lager? Ben? till bilen kostar. Det kommer nog gå bra det här.


Tjao så länge.

The many faces of me

Eftersom jag ligger och jäser efter min pizza, inte har så mycket annat för mig och har äran att sitta och leka med en Mac med funktionen Photo Booth som jag älskar av hela av mitt hjärta, så är jag generös nog för att bjuda er på en härlig potpurri av bilder på mig själv till er.

En tia till den som gissar rätt på vilka av bilderna inte är förvrängda.

Ja, det var inte helt lätt va?

Well, så kul har jag just nu.
.

Trevlig lördag!

En liten släng av damp

Det är meningen att jag ska sitta och registrera verifikationer, men det är alldeles för mycket för min klump till damphjärna .
Jag vill hellre pilla på min mobil, titta ut genom fönstret eller tänka på andra oviktiga saker.

Av sociala skäl skulle jag kunna sitta och konversera med Barnlammet som sitter mittemot mig, men eftersom hon bräker stup i kvarten så klarar inte damphjärnan av det heller, utan börjar ignorera hennes ord efter två sekunders koncentration.
Som tur är så har hon en förmåga att svara sig själv när hon efter ett tag märker att hon inte får någon respons från mig, så nu sitter hon och mumlar både frågor och svar till sig själv, och det är skönt att det kan fortlöpa utan att jag behöver göra några större ansträngningar.

Om en timme är det helg. Gud bevare mig väl vad skönt det ska bli.

Ikväll ska jag skamset åka till min förra sambo som får titta på min bil som börjat gnissla lite konstigt sen jag bytte däck på den.
Jävla typiskt att när man bestämt nekat all hjälp till däckbytet för man minsann kan klara av det själv, ändå får krypa till korset till slut för att man ställt till det.

Imorgon trodde jag att jag skulle få sovmorgon, men icke. Klockan 10 ska jag möta upp min syster på Ikea för en liten rundvandring. Okristligt tidigt? Jajamen.

Man ska inte umgås med folk som har barn på helgerna. Vad man än ska hitta på så ska det ske så tidigt som möjligt eftersom de ändå varit uppe sen kl 05.00 då barnen behagat att skutta upp.
Inte en tanke skänker de oss barnlösa stackare som egentligen gott får sova bort hela dagen.

Men nu, verifikations.

Adjö

Mötet ajouneras

Nu är mötet avklarat för mig och Barnlammet. Efter att pratat om väsentliga företagsaspekter kom de in på seriösa grejer som revision och liknande, och då fick vi lydigt böja våra huvuden i skam och avlägsna oss från salen för att köpa mjölk istället.

Nu ska vi gå och hämta 14 portioner mat för att utfodra massorna.
Jag ska äta lammstek med vitlök & örter. 
Av ganska uppenbara skäl valde Barnlammet tonfisk istället.

Ha en fortsatt trevlig fredag.

Mecking mecking

Ser ni att min blogg är grön? Va? Va?

Jag tror jag har fastnat i "designa din blogg" träsket och har inte den blekaste aning om vad jag håller på med.
Tror ärligt talat att jag t o m skulle ha mer koll om jag gick ut till bilen och började byta avgassystem än när jag sitter och håller med alla de här koderna.

Men nu kan jag inte sitta här och pilla längre, hunden måste ut och jag måste sova en skvätt, så idag får det bli grönt.

Imorgon kanske det blir rosa? Lila? Brunt? Gode gud, there is no end to the possibilities, spänningen är olidlig!

Nu märker jag att jag bara sitter och skriver en massa skit igen, så nu går jag ut med hunden istället och skonar er från mer läsning.

God natt på er.

Hard days work

Efter en hård dag med bokföring så vill jag vila. Men jag får inte. Jag måste ta tag i min magiska tvätthög.
Magisk?
Jo, den måste vara det, för hur mycket jag än tvättar så växer den bara. Jag fattar inte. Som pojken med guldbyxorna ungefär fast i form av smutstvätt istället.
Sen ska jag lägga mig och kolla på scrubs resten av kvällen.
Mer än så klarar inte min hjärna av att prestera just nu, en till ansträngning och det kommer bli droppen som får substansen att svämma över. Lätt.

Imorgon ska jag upp tidigare än vanligt då jag fått äran (ovanligt nog) att se till att det finns dricka och liknande till vårat stormöte som ska gå av stapeln.
Vi ska även ha fotografering till hemsidan. Det tycker jag är mindre kul. Känns som klassfotografering all over again och hur mycket man än anstränger sig för att vara söt som socker så kommer det resultera i ett porträtt av ett halvoffer.

Ungefär så här:


Laura - Administration


Usch.

Nu ska jag gå och ta tag i det magiska, men först vill jag ge mig själv en applåd för att äntligen har köpt en isskrapa till bilen.
Jag har i två veckor nu kämpat med de där förbannade jävla cd-fodralen på morgnarna. Även ett H&M kort har jag förtvivlat försökt att gnugga med. Men idag lackade jag ur, förbannade min egen lathet och svängde äntligen förbi macken fför att införskaffa den jävla skrapan. No more.

Ska vi slå vad om att det är plusgrader imorgon?

Over

Taking over me

Bokföringen håller sakta men säkert på att ta över mitt liv. Jag tänker, andas, äter och skiter bokföring.

Ja, eller tänker iaf. Och sen när jag inte vill tänka på bokföring längre så fortsätter min hjärna ändå, den har hängt upp sig.
Barnlammet är tillbaka från Usa och får nu sitta och lyssna på mitt kvidande och klagande. Hon måste vara jättenöjd över att vara tillbaka i vardagen. Verkligen.

För att förgylla dagen åkte vi och köpte två gigantiska godispåsar av vilka jag har tryckt i mig hälften redan.
Jag vill inte äta mer godis egentligen, men min hjärna får mig att fortsätta trycka i mig det ändå. Min hjärna gör inget som jag vill. Skithjärna.

Nu har jag laddat ner den sista versionen av bokföringsprogrammet så jag har inte tid att sitta här och skriva.

Nu ska det bokföras. Och ätas godis. Blä.

Tankar

När man tänker mycket så blir man väldigt hungrig.

Och eftersom jag idag är en filosof av högsta rang måste jag nu gå och äta.

Bara så ni vet.


Köpnoja

Jag har fått i uppgift att köpa 4 st datorväskor till jobbet.

Efter att gått runt i affärer och kollat runt på nätet på fula svarta gubbväskor tills ögonen blödde, möttes jag av denna syn:Jag kände direkt hur ögonen började tindra och leendet spred sig så öronen nästan ramlade av. Glädjen var dock inte långvarig då min kollega Karolina i samma sekund spände ögonen i mig, skakade långsamt på huvudet och hela hennes utstrålning nästan väste fram  "Oh no, no you don´t".
Jag insåg väl egentligen också att om jag kommit trallandes till vårat kontor i Årsta med denna hängandes över axeln, så hade jag nog förmodligen åkt på stryk.
Fan då.

Barnlammet - Tänk vad du hade kunnat punka runt med tlusnoken i den?

Men men... Får man inte köpa det man vill ha, så får man köpa något annat istället.

Därför har jag kommit på att det första jag ska införskaffa när jag flyttat är Guitar Hero. Lätt.
Sen kommer jag att parkera mig i soffan med en bag in box och en påse ostbågar och aldrig mer lämna hemmet.

Oh, what a wonderful world.

The gift

När jag kom hem hittade jag ett brev från min bank. Jag trodde det var de sedvanliga kontoutdragen som skvallrar om var mina pengar jämt tar vägen, men det var det inte.
Det var ett stort kuvert med texten "Vilken vardagsdröm har du?".
Jag tog upp kuvertet och märkte att det var lite otympligt. Det låg något där i.

Jag öppnar kuvertet, stoppar in handen och drar ut det mystiska objektet. Det är en pärlplatta. En pärlplatta.

Det medföljde även en påse med pärlor och instruktioner.

  1. Dra loss förpackningen.
  2. Öppna påsen.
  3. Skapa dina drömmar.

Vad fan är det för brainiac som har kommit på det här då? Hur tänkte dom nu liksom?

Att jag genast sätter mig vid köksbordet och börjar skapa och sedan tar ett lån?

Att jag känner hur möjligheterna är oändliga när jag trär de små pärlorna över det små piggarna och bilden av min dröm sakta träder fram?

Att Gunnar, 48 år, nånstans i Sverige bara skakar av förtjusning nu när han äntligen kan bygga en bild av båten han drömt om hela sitt liv med färggranna pärlor?

Jävla rikspuckon.

Ok, det kanske är kul för barnfamiljer att få något liknande tänkte jag och rotar igenom papprena bara för att märka att kampanjen är riktad endast mot folk i åldrarna 18-28 år.
Jag vet inte om jag är den enda som känner så här, men jag har faktiskt inte haft något större sug efter pärlplattor sen jag var ungefär fem år gammal.

Den här fina gåvan de skickat mig fick mig inte att direkt börja visionera mina drömmar.

Den fick mig att vilja byta bank.

Blåsning

Kommer ni ihåg min vindsvåning som jag så gärna ville ha men förlorade den eftersom jag gav skambud och mäklaren sa att den absolut inte kommer att släppas så billigt?

Well, nu har jag ju skrivit kontrakt på min nya lägenhet och bara för det såg jag nu att den förbannade jävla vindsvåningen ligger ute med lägre pris än skambudet jag gav.

Helvetes jävla skitbajs grej!

Vad fan skulle jag in på Hemnet och kolla för??

Aktiva tider

Lämmeltåget med vin och tacos avslutades igår förvånansvärt tidigt och med förvånansvärt lite alkohol innanför västen.
Jag kom hem redan vid tolv och nästan nykter som en spik och har därför mått förvånansvärt bra jämfört med andra söndagar.

Jag började dagen med att åka till Leo & The Murcake för att se om de överlevt första natten och det hade de. Jag hittade öven en uppdrucken vinflaska och en matlåda med tortellini så jag antar att de även fått i sig lite näring.

Efter att vi kollat läget hos de små liven, åkte vi hem och körde Team Mor & Dotter och bytte till vinterdäck på min bil.
Mamma har skrytit hela morgonen om att hon numera kickar ass på att byta däck och jag måste erkänna att hon faktiskt gör det. Det hela gick snabbt och smärtfritt och även fast vissa muttrar satt som berget så är man ju en ganska tung flicka som är smidig som en ninja och en jävel på studsa. Så efter lite svärande och hoppande på fälgkorset var även det problemet löst.

När jag ändå skulle åka till macken för att kolla lufttrycket körde jag in i gör-det-själv hallen och tvättade bilen också.
Både in-och utvändigt.
Så efter en timmes plaskande och putsande så står min bil där ute nu och skiner som en nyputsad banan.

Hur grym har jag inte varit idag, egentligen?

Därför ska jag nu med gott samvete lägga mig och kolla på en box med Scrubs som jag snodde av brorsan och äta godis och ostbågar tills det är dags att gå till jobbet imorgon.

Oh, I´m so worth it.


Later on.. Tjao!

De utflugna

The Murcake & Leo The Littlebrother

The Murcake & Leo The Littlebrother


Idag har de unga tu lämnat hemmets trygga vrå för första gången.
Skall bli intressant att se hur det lilla paret kommer att klara sig utan en mammas hjälpande hand och jag kommer att följa det hela med glädje.
Just nu sitter dom garanterat och glor på varandra med en panik och förvirring i ögonen som lätt skulle kunna förväxlas med två små rådjur i strålkastarljuset av en bil.
Det tycker jag är kul.

Tack vare Piff som fixat en stor bil så gick flytten ganska snabbt och som belöning fick han med sig en trubadur i framsätet (jag med brorsans elgitarr) och var hur nöjd som helst. Eller inte. Tack Piff!

Men grattis till er två! Ni kommer klara er hur bra som helst och jag är stolt över er. Även fast jag fortfarande är ganska pissed över att ni hann före mig.

Grattis även till era närliggande butiker, deras omsättning på nudlar, snabbmakaroner och Ben&Jerrys glass kommer nu att skjuta i höjden tack vare er. Det vet jag.
___________________________________________________________________

Nu ska jag, medans maskinen tvättar mina kläder, sova en stund.

Man är ganska trött efter att stigit upp innan tuppen och eftersom jag både körde hårda regelbrott gällande sömn igår kväll plus blev telefonterrad av ett fyllemongo till ex som ville tigga skjuts och berätta att han hittat en kundvagn, så blev det inte så många timmars sömn.

Ikväll blir det lämmeltåg med tacos, vin och liknande.

Sweet.

God natt så länge då!
RSS 2.0