The Patriot

Jag känner mig snäppet osäker på vad klockan är just nu, men hur som helst så känner jag att jag lyckats med en tidig morgon.

Fredagkvällen/natten var en trevlig upplevelse och det sista jag gjorde innan vi mulandes på en korv med räksallad tog en taxi hem var att träffa killarna i Raubtier på Rocks och enligt säkra källor (mig själv, jag kommer faktiskt ihåg det) bli å det ödmjukaste upprörd över att karlarna inte håller på Finland i hockey-VM. Jag kan även ha kräkts ur mig i en vänskaplig, dock lite väl övertänd ton något i stil med "v***n hurri". Well, ni finnar fattar.
Verkar som jag brinner för mitt hemland. Speciellt efter att en hel kväll intagit doser av nationalbrygden.

I helt vanlig ordning orsakade kvällen total ryggläge igår. Tydligen så var det något min rygg inte uppskattade och väckte mig därför denna okristliga tid genom att värka lite så där skönt.
Eftersom det inte gjordes ett skit igår så känner jag att jag halkat efter lite i allt man borde göra.
Kylen är tom, tvättkorgen är proppfull, Laura är otränad, saker man borde köpt är oköpta och dammtussarna frodas och har det så gott så.

Nu sitter jag och pimplar kaffe vilket gör susen för magen efter helgens kost bestående av sprit, öl och skräpmat och i mitt halvmossiga tillstånd har jag t o m tänt några ljus och känner mig som ett riktigt mysmongo.Observera att kaffet intas i en muminmugg och ljusen tänds i märket of Iittala. Sitter ju som en smäck efter helgens patriotism.


God morgon.


Off I Go

Med humöret på topp tar jag och min ständiga följeslagare till keps och åker till stan.

Hej helg, hej bärs!
Trevlig helg.

Nasse-pass

Jag var på världens mördarpass igår. Efter en kvart kunde jag inte göra något än att längta efter flaskan (vatten) som jag glömt längst bort i salen och med läpparna ihopklibbade med tandköttet längtade jag efter bättre tider.
Men jag överlevde och det var bra skönt efteråt. Nu sitter jag mest och inväntar träningsvärken.

Utöver det vill jag inflika en liten note-to-self:

Laura, om du ska äta innan träningspass, försök att undvika knäckebröd och Finncrisp. Sedan vet jag att det kanske inte är det lättaste då det är det enda ni har hemma, men försök åtminstone låta bli att förtära dem liggandes i soffan.
Du vet mycket väl vart smulorna hamnar och det är ingen (tror jag?) som vill se dig skutta runt och gräva runt vid nassarna på passen.

Så. Ibland måste man säga till på skarpen liksom.

Nu ska jag insupa fredagen, eller en cigarett åtminstone.

God morgon.


When you find a piece of heaven.

mms_img38644 (MMS)

When you find a piece of heaven.


Min första tanke: åh, chokladask! Eh... Ok?

mms_img38643 (MMS)

Min första tanke: åh, chokladask! Eh... Ok?


Sugen

Igår efter träning och middag blev jag så godissugen att det höll på att slita mig i stycken. Samvetetbon försökte på ett lugnt och sansat sätt förklara att det ännu inte är lördag och små glin som mig får snällt och tålmodigt vänta.
Självklart var jag alldeles för lat för att springa ner till affären själv och försökte med alla medel övertala honom att batterierna, schampot och fan och hans moster var slut så att han kunde ta sina lurviga och kubba ner. Det gjorde han inte.

I frysen fanns det en liten liten klick med glass vilket skulle stilla mitt sug. Det gjorde den inte. Den väckte den.
Likt ett vilddjur rasade den i mitt bröst och plågsamt nog var det inte mer än att rida ut stormen.

Inatt drömde jag om godisbilar. Ni vet såna där röda ferrari-bilar som är så innerligt goda när de är helt färska och i drömmen fanns det ingen som helst hejd på mig och min framfart bland kärrorna.
När jag vaknade till mitt i drömmen märkte jag att jag låg och gnagde på min bettskena som om det inte fanns någon morgondag och det var med en oerhörd besvikelse jag lämnade bilarna bakom mig och förökte skona mina kindtänder istället.

Well, suget är ännu ej stillat och i skrivande stund misstog jag en kollegas lasagne för kladdkaka. Kommer bli en lång dag det här.

God morgon.


Vill ju inte!

Nu ska jag åka och träna.

Och om ni undrar varför jag inte skriver mer än så, så är det bara för att jag är fullt upptagen med att kräkas lite i munnen.

Blä.

Kullerbyttor i tredje person

Undrar hur vädret blir de närmsta dagarna, tänkte hon med sina vinterdäck in mind.
Men en liten klick på musen var hon inne på SMHI, mottog informationen om de många plusgrader som de följande dagarna skall bestå av och i ren glädjeyra gjorde hon en kullerbytta och glömde allt som har med däck att göra.

Eftersom det inte blev något däckbyte skulle hon gå och träna istället men efter några klick på mobilen mottog hon informationen om att hennes partner in workout hellre spenderade dagen med att jaga dammtussar istället så träningen blev framflyttad till morgondagen. Efter ännu en kullerbytta i ren glädjeyra slutade hon att planera sin kväll och tog den som den kom istället.

Den kom i form av alldeles för mycket Spaghetti Carbonara och ännu en håravfärgning.

Nu är hon något morot-svart-röd-brun färgad i håret och allt som allt är hon ändå rätt nöjd.

All good.

Schweincold

Det är ju inte direkt lekis ute. Svinkallt ju. Det är inte direkt lekis här inne heller, svinkallt här med.

Men en värmepåse över axlarna sitter jag och halvskakar och i mitt stilla sinne undrar jag om man kanske ska skita i att träna ikväll och se till att vinterdäcken åker på istället. Slippa vara sist i Sverige för en gångs skull liksom.

God morgon.

Intresseklubben antecknar?

Hemma en snabbis för att invänta tiden tills det är dags att pallra sig förbi Maria för lite middag, skitsnack och hårklippning.

Äntligen ska min stackars man fräschas till lite och det kan ju vara välbehövligt efter gårdagens misshandel som resulterade i lite av en skunk-look. Måste ju smöra lite så den inte får för sig att kasta in handduken och helt sonika trilla av.

Näe, så farligt är det faktiskt inte. Det är förfärligt nog för att man ska bo i en mössa de närmsta dagarna men ändå inte så pass att det är värt att lägga upp en bild på eländet så ni får skratta lite. Bilder gör den liksom inte rättvisa.

Hur som helst. Nu avslutar jag det mest ovärda inlägget sen dinosaurierna dog.

Hörs sen.


I en inte helt otippad accesoar anländer j...

mms_img66202 (MMS)

I en inte helt otippad accesoar anländer jag till jobbet. Monday morning, here we go! God morgon.


Dumt Dumt Dumt

Det vart ingen fejsan-film igår. Min kära spände sina stora blå i mig och bad för sitt liv (typ) för att få slippa så då fick det vara. Vi skulle köra på det idag istället men i brist på tid så blir det inget idag heller.

Idag har vi hängt på Ikea (hej sparpengar) och införskaffat nya förhoppningsvis sköna bäddmadrasser då de förra sakta men säkert tog kål på oss och sedan hängde vi lite på Beckers för att välja ut färger till nästa helg när det eventuellt är dags att måla bort apelsinen som ska föreställa vårat vardagsrum.
Efteråt var vi ju som sagt hos brorsan och Murky och mulade kaffe och smaklösa hasselnötsbiskvier och när det var avklarat köpte jag något som gudarna, min omgivning och min intuition skrek att jag skulle låta bli:

Avfärgning för håret.

Jag är lite less på det här svarta barret förstår ni. Jag vill go back to the rödtopps-dagarna som jag en gång i tiden hade när min frisör råkade färga mig lite väl eldig.
Efter att chocken och det värsta lagt sig insåg jag att jag faktiskt gillade skiten och nu vill jag tillbaka dit.
Men som ni förstår så är det inte så lätt att färga om ett svart hår och när uttrycket once you go black, you never go back myntades var de ju inte helt ute och cyklade.

Eftersom jag är hetsig och inte orkar gå igenom både tusentals frisörbesök och tusentals slösade kronor så tar jag ikväll saken i egna händer och färgar av håret själv.
Jag vet redan nu att det kommer att gå åt skogen och jag kommer att gråta mig till sömns ikväll, men har man ett sinne som en snorunge och vägrar inse ens eget bästa får man som bekant skylla sig själv.

Men snälla, inför den nalkande katastrofen;

Pray with me.

At brorsans och drar i oss lite fika. Pass...

mms_img75209 (MMS)

At brorsans och drar i oss lite fika. Passar även på att hälsa på min förlorade son Frodo som jag en dag för tio år sedan släpade hem för att sedan adoptera bort han till bror min. Som ni ser är han lika glad som vanligt över att se mig.


Snatterier & Facebook

Ännu en gång fick jag vakna till en framdukad frukost. Han guld värd den där karln.

Jag hade planer till den här helgen. Det skulle rännas på Ikea, det skulle gås på bio, det skulle köpas ännu mer saker till lägenheten och det skulle besökas frisörer för en hårblekning (mer om det sen) tills min värld rämnade på torsdagen vid lunch då jag fick det förklarat för mig att det inte är löning på fredag utan måndag.

Nehe.

Vet inte riktigt vilken värld jag lever i ibland.

Well well, Ikea får väl vänta någon dag likaså frisören men bio ikväll tycker jag ändå att man kan klämma ner.
Jag vill se nya facebook-filmen även fast jag inte har skiten själv längre (bara ibland när jag osynlig glider in och kollar av läget bara för att efter några minuter glida ut igen) men jag har hört att den faktiskt ska vara bra. Och har man bio i byggnaden så är det ju inte mer än att skramla ihop till två biljetter och kubba ner. Smågodiset kan man ju alltid snatta - man är ju inte mer än finsk.

Och mamma - Nej, jag är inte så fattig. Ja, vi har mat hemma. Nej, jag skulle aldrig gå och snatta smågodis. Bara stora. Nej, jag skojar igen och nej man behöver inte snatta bara för att man är finsk.


God morgon.


(Jaja, jag vet att klockan är över halv två. Petitesser.)


Home at last

Ja, det här med tåg är ju kul. Verkligen.
Anledningen till att jag gav mig ut bland spårhalka och växelfel var för en liten rackare som slank ner efter dagens arbete, som bestått av att sitta i möten i princip hela dagen.

Lagom mossig i huvudet ligger jag under filten med ännu en liten rackare och ska kolla på Idol som har temat Beatles idag. Det kan ju vara ganska så kul då man blivit rätt så inpregnerad med det (Beatles, inte Idol) sen jag ploppade ut för 27 år sedan.


Trevlig fredag.

Därför har man körkort. For fucks sake, de...

mms_img75208 (MMS)

Därför har man körkort. For fucks sake, det är kallt! Ge mig värme! Ge mig mat! Ge mig ett tåg!


Ja se det snöar, ja se det snöar. God morgon!

mms_img40459 (MMS)

Ja se det snöar, ja se det snöar. God morgon!


Öde

Ja det var ju inte direkt skyttetrafik på den här sidan idag må jag säga.

Do I bore you, dears?

Well, i brist på uppmärksamhet går jag väl och gör något annat istället....ället......let...et.Eko.


Dreamy

Jag älskar att sova. Det måste vara en av mina favoritsaker och jag skulle kunna utöva aktiviteten just här, just nu.

Inatt drömde jag att jag träffade Barack Obama. Han var här i Sverige och hälsade på och självklart var jag ju bjuden.
Det var en gnistrande vinterdag och när jag gick fram för att hälsa snubblade jag och ramlade. Snäll som han var släpade han upp mig och föreslog sen en liten promenad. Vi gick en runda på sisådär 100 m och det vettigaste jag kunde kackla om var att jag hade drömt att jag blivit arresterad i Australien.

Det där med att drömma om drömmar är ju lite knivigt. Sätt er på den och rotera liksom, ni drömtydare där ute.

Jaja.

God morgon.


Ojoj. Idag skall det utföras experiment. E...

mms_img40458 (MMS)

Ojoj. Idag skall det utföras experiment. Experiment i form av köttfärs och bönsoppa med ruccola. Den ni! Jag är obarmkusligt förväntansfull och svältande, men mest en gnutta skeptisk. Here we go!


Status morning

Idag är jag icke arg längre. Bara trött.

Morgonens konstiga:
Jag sitter och sjunger/nynnar på en låt (behind blue eyes) och mitt i serenaderandet sätter jag på radion och där är den. Samma låt.
Den tar vid på exakt samma ställe som jag sitter och sjunger på så jag tystnar bara och låter han ta över.
Det var ett märkligt ögonblick men ändå fylld med gemenskap och samarbete.

Morgonens hjärnsläpp:
"Puss stumpan" skriver jag i ett sms. Till min pojkvän. Dock hinner jag ikapp mig själv och raderar innan jag skickar.

Morgonens ödsliga:
Kontoret. Ursäkta, men vart är alla? Ska jag sitta här helt själv eller? Är det lördag? Hallå?

God morgon.


Dåligt humör?

Eftersom han däruppe fullständigt skiter i mig fick jag pallra mig iväg och träna. Jag trodde att jag skulle bli på bättre humör och få lite nya krafter efter ett pass, men icke.

Herre min skapare vad jag är arg.

Ännu har jag inte riktigt listat ut vad jag är arg på, men om jag skulle ta och köra på en ren chansning så skulle jag nog satsa mina pengar på; absolut ingenting.

Jag är bara arg. Bara för att. Jag är arg för att jag har ont i benet, jag är arg för att min handduk var blöt, jag är arg för att topsen är.. tja... tops, jag är arg för att min blöta hårman är en golvmopp och jag är arg för att min näsa blir spetsig och utspänd när jag är arg och direkt avslöjar att jag är arg.

Jag är även arg för att subtitlesource.org inte funkar sen dackefejden och jag är arg för att jag vill ha mat fast jag precis ätit. Jag är arg för att Discovery tjatar om metaller och molekyler och jag är t om arg på min sparkdräkt.

Nu ska jag sitta med en utspänd snok tills Desperate Housewives börjar och sen ska jag vara arg på dem också.
Efter det är det raka vägen i säng så jag kan sova bort mina attitydsproblem och förmodligen spöa på min bettskena. Jävla skitskena.

Hej.


Dear God,

låt mig få slippa träna. Låt mig slippa att gå och byta om och börja traska iväg om tio minuter.
Låt mig ligga kvar i soffan där jag ligger så skönt och låt mig göra det i en evighet framåt.

Du kanske märkte för ungefär fem minuter sen när jag skulle äta en macka att smöret var slut? Kanske märkte du också att jag av den anledningen spöade osten? Kanske är det ditt fel att osten till råga var på allt var torr och det enda jag fick förtära var en liten finncrisp ackopanjerad av endast en med våld hyvlad ostflisa på?

Känner du ingen som helst medkänsla? Ska jag behöva gå och träna när jag är helt tom i magen?

Om jag får skita i att träna så ge mig ett tecken.

?

??

?!?

Men skit i det då.

Amen.

Skenande nätter

Det verkar som jag sover bättre efter att bettskenan gjorde debut i mitt liv.
Enligt tillförlitliga källor sover jag mycket lugnare och håller inte på med konstiga ljud och sovställningar längre.
Samma källa förtäljde även att mitt morgonhumör har förbättrats avsevärt och efter att den informationen var framlagd fick jag även en liten föreställning om hur det kunde se ut pre bettskena.
Likt en stor finsk påse med aggressioner har jag rasat runt i lägenheten och det var så pass underhållande att se att jag nästan skiter i skenan inatt.

Men dit äro en lång väg att färdas. Först skall det jobbas och sen, sen skall det tränas.

Blä.

God förmiddag.


Jag visste väl...

.... att min motivation gällande träningen skulle avdunsta så fort jag var tvungen att ta en paus p g a den där förbannade förkylningen.

Den hängde tålmodigt kvar under några dagar men jag kunde se hur dennes blick vid obevakade tillfällen drogs mot ytterdörren och hur jag än försökte underhålla och konversera ställde den sig till slut upp, harklade förläget något jag inte kunde uppfatta, tog på sig sina klackskor och försvann med en liten smäll när dörren drogs igen.

Skit också.

Imorgon måste jag pallra iväg och gå på ett pass. Allt för att försöka återvinna den tillit, upprymdhet och gemenskap som vi under några veckor kände.
Idag gav jag mig själv tillåtelse att slippa allt som har med rörelse att göra av den enkla anledningen att jag är gammal och då är man bakfull i två dagar, men imorgon. Imorgon måste jag.

Hade jag inte blivit förkyld hade jag vid det här laget kunna gå och flexa med ett sexpack inför min kära istället för något som liknar en kongratulation inför ett framtida faderskap och det känns lite som att börja om helt från början.

Men men, här ska jag inte sitta som en liten grinpåse. Jag ska istället käka upp de chips som finns kvar sen gårdagen.

Hehe.


Ps. Det är totalt oklart varför jag rent spontant anser att min motivation går runt med klackskor.


Halvtrött

Fem dagar till helg.

Jag längtar.

God morgon.


Brutal ärlighet

Efter gårdagens firande var det alldeles naturligt att dagens middagsval föll på en bakispizza. Även fast det är några timmars sen nu sen jag tryckte i mig hela sitter spåren fortfarande kvar i form av en extremt uppsvälld mage.
Detta märkte jag när jag motvilligt kröp ur min sparkdräkt för att byta om till lite mer folkvänliga kläder då jag skulle kila ner till affären för att köpa nödvändigheter och efter upptäckten av kalaskulan skuttade jag lite kvickt in till vardagsrummet för att stoltsera med putet för min bättre hälft.

Laura: Titta titta. Jag kanske borde träna något nästa vecka.
Tobbe: Oj.
Laura: Hehe.
Tobbe: Men du trycker ju ut den.
Laura: Hmm. Nä. Jag är mest avlappnad bara.
Tobbe: Nehe. Oj.
Laura: Men grattis till faderskapet skulle man ju kunnna säga.
Tobbe: Mmm.
Laura: Men titta då, visst ser det verkligen ut som om jag vore på smällen?
Tobbe: Mmm.
Laura: Men titta då. Gravid. Det ser verkligen ut som jag är gravid.
Tobbe: Hmm. Nä. Det ser bara ut som att du är tjock.

Ouch.

Ps. Eftersom karln faktiskt har födelsedag idag är det min plikt att vara en snäll och tillmötesgående flickvän, vad som än händer. Tur för han. Annars hade nog viss råstryk förekommit.


No work, all play. Good night!

mms_img20037 (MMS)

No work, all play. Good night!


All work, no play. God morgon!

mms_img20036 (MMS)

All work, no play. God morgon!


Då välkomnar jag den nya krabaten in i fam...

mms_img20035 (MMS)

Då välkomnar jag den nya krabaten in i familjen. T o m en egen tandborste fick den. Må våra framtida nätter tillbringas i ren och skär harmoni. As if liksom.


Back on track

Finnen är frisk. Eller inte helt och hållet, men halvt om halvt. Skönt det.

Idag är det fredag och snart helg.

Efter jobbet ska jag ta ännu en tripp till tandläkaren för att få min efterlängtade bettskena, så jag slipper ligga på nätterna och pressa de stackars små nötterna så att de en vacker dag krackelerar (om tio år, sa tandläkaren) eller ligga och tugga låtsastuggummi medan jag sover. För det har jag fått höra att jag gör. Och så flinar jag samtidigt också. Skum tjej.

Utöver det ska jag göra pannkakor har jag bestämt mig för. Igår var det ju torsdag och för första gången på länge fick jag inga och det lämnade ett stort svart hål i mitt hjärta.
Imorgon är det jobb fast det är lördag så kvällen lär ju tillbringas i lugn anda och det här med att jag förra veckan strödde salt i era torsdagssår när jag hade semester på fredag hoppade visst upp bet mig lite halvironiskt in the stjärt.
Sedan fyller karln min år på söndag också så det blir nog ganska full (bokstavligt talat) rulle halva helgen.

Äe, nu måste jag sätta igång.

God morgon.

Så kul har jag

41 words

Speedtest


Vaffa

Jag klev innanför dörren på jobbet och sekunden efter drog jag av en imponerande nyskavalkad på fem nysningar på raken. Under den senaste halvtimmen har jag dragit av tre till likadana och det känns som min hjärna har gått och dött lite.

Dock kände jag smaken av min frukost och det var ju en himmelsk upplevelse. 

Även fast jag är ganska risig känner jag mig ganska pigg och glad och tur det. Annars hade jag garanterat tagit min lurviga och åkt hem och kört lite vaf.

Vård av finne.

God morgon.Makes no sense

Resterna av gårdagens linssoppa fick bli till lunch idag och i samma sekund som jag satte tänderna i den smaskiga sörjan tappade jag det mest väsentliga här i livet - smaksinnet.

Oh crap.

Jag hatar när det händer. Livet blir så tråkigt och meningslöst och det känns som man lika gärna kan äta bajs. Bokstavligt talat.

När sedan middagen var under tillagning blev jag alldeles till mig i byxan när jag märkte att jag faktiskt kände doften av den saliga blandningen bestående av köttfärs, kryddor och en jäkla massa vitlök.
Som en dreglande liten hund satt jag sedan på golvet (orkade inte hämta en stol), sniffade i mig ångorna och med tungan nere vid knävecken kunde jag knappt bärga mig tills det var klart. Hungrig. Så hungrig.

Efter att fått grönt för att maten var klar slängde jag mig över grytorna, slaskade en hög på min tallrik och med svansen i vädret kubbade jag för att sätta mig och äta.

Och jag kan ju säga er. Att den första tuggan. Åh herregud.

Smakade ingenting.

Hur taskigt är det inte att efter dagens svältande få återuppleva sina saknade sinnen fram tills den punkt när de verkligen behövs och då bli berövad på dem likt en matta som oväntat dras under ens fötter?

Gott var det i alla fall. Fick jag höra. Bästa såsen hittills. Fick jag också höra. Femton gånger om. Minst.

Jävla skitsinne.


Minnesförlust

Jag började dagen med att komma till jobbet, slå mig förfärat för pannan och stilla i mitt sinne undra om jag verkligen drog ut sladden till strykjärnet.
Efter att i några minuter försökt förtränga tvivlet gav jag upp och åkte hem igen. Självklart var sladden utdragen och efter att fått återse min välkomnande säng dividerade jag i några sekunder men tog mig i kragen och åkte tillbaka till jobbet igen.

På sjukfronten var det visst inte bättre. Jag har nyst så många gånger att jag når nirvana snart och så är jag så pass täppt i näsan att jag går runt och andas genom munnen och låter som en liten flåsande snuskgubbe.
Blir nog ingen träning idag. Eventuellt skutta runt lite med bautabollen.


God morgon.

Våga vägra vara sjuk

Till middag gjorde jag min eminenta linssoppa. I den dunkade jag i extra vitlök och chili, allt för att rensa the system. Snorsystemet då. Inte det system som jalapenos tydligen gör susen för.
Efteråt tappade jag upp världens varmaste bad och tvingade mig sedan att ligga där som en liten slapptask en lång stund. Eller tvingade och tvingade, så hemskt var det väl inte att ligga och leka med skummet och puttra runt med badankorna. Ganska angenämt faktiskt.

Nu känner jag mig faktiskt mycket bättre. Tjohoo!

Anledningen till att jag absolut inte villl vara sjuk är att då kommer det att skita sig med min träning. Och det vore ju förbannat förargligt när jag gått och kickat ass på det här med att röra på fläsket i flera veckors tid.
Sist jag kom igång med det här med att faktiskt röra på sig då och då var när jag hade min älskade hund hemma i en vecka.
Vi gick till jobbet och tillbaka varje dag, Forrest Gump bleknade i jämförelse och jag nästan längtade efter att börja träna ordentligt igen. Det hann jag aldrig, jag vart snorfylld från topp till tå istället och det känns lite som att historien håller på och upprepar sig.

No can do.

Nu ska min chilli-filt kurera mig medans jag slukar True Blood.Over and out.


Ps. Det där med badankor var ett skämt. Säger vi.

Usch

Ont i halsen, täppt i näsan och kallt som satan är det. Efter ett litet utbrott i morse även snäppet pms-benägen.
Det jag har att se fram emot är en sex dagars arbetsvecka. Känns ju som en skön tanke så här på måndag morgon.

Men men, solen skiner änd the birds är kvittring (kanske inte) så helt fel kan det här ju inte bli.

En till kopp kaffe?

Ja tack.

God morgon.

Filtar & förkylningar

Nu är äntligen allt det praktiska avklarat. Tvättkorgen gapar tomt, dammpudlarna är utrotade och t om avloppet funkar igen.
Känns som ett hem man kan leva i liksom.

När jag vi var klara med allt slocknade karln och jag drog till Chilli för att äntligen köpa mig deras filt som jag gått och tänkt på sedan jag träffade en sådan exemplar hos Maria och vägrade i princip gå hem efter att våra vägar mötts. Min och filtens, inte min och Marias.

Nu kanske ni oroat undrar om det är så att jag lessnat på att bo i sparkdräkten och istället köpt en filt att dela mitt liv med, men no worries.
Sparkdräkten har idag fått följa med till tvättstugan för en helkroppsanering och hänger nu på tork. När jag kom hem i fredagsnatt skulle jag prompt leka efterfest i den och efteråt luktade den kanske en aningen för mycket inpyrd fullgubbe.

Och tack vare det här med cigaretter känner jag mig även en aningen förkyld. Jag skulle kunna chansa på att det var de tusen cigaretter man tvunget skulle inhalera på krogen som bidragit till att ena ansiktet med tillhörande sida av näsan känns något täppt. Sedan kanske det inte var cigaretterna i sig som orsakade det utan mer själva den delen att man utförde aktiviteten med enbart minimalt med kläder på sig medan tretton isbjörnar bet en i arslet.

Det var kallt helt enkelt.

Jaja, nog om det. Must laga some food.

Over.

Saturday

Idag är det en totalt aktivitetslös dag. Anledningen till detta är firandet av Maria som fyllt år som gick av stapeln igår.
Det var middag, bowling och avslutningsvis Garbo. Det känns idag kan man ju säga och det som ligger högst på min intresselista just nu är att ligga så still som möjligt i soffan och beta av en Segemyhr-maraton på tv4 Komedi.

Imorgon får det bli en lite mer praktisk dag. Då ska tvätthögarna äntligen försvinna och dammråttorna som börjar likna små pudlar totaldemoleras.

God kväll.

Ledighet

Det sköna med att vara helt ledig är att man får vakna upp ifred. Skrota omkring med ögonen i kors och helt själv välja hur lång tid man tar på sig innan man åtminstone reglerar det ena ögat.

Jag önskar jag vore en sådan där som vaknar med ett leende på läpparna, skuttar upp ur sängen och välkomnar dagen med en solhälsning. Men icke.
Självklart har man lyckats bli en av de som vaknar obarmkusligt stel, seg i knoppen och med en liten liten tillstymmelse till humörsvängningar. Och efter nattens dröm där jag hade en snopp, även an aningen splittrad.

Nu ska jag skrota runt i 20 minuter till innan det är dags att dra en zumba.


Nyvaken hermafrodit i sparkdräkt.


God morgon.

Helg

Jag försöker skriva ett inlägg här, men det går verkligen inte. Jag är alldeles för trött för det. Tack till de högre makterna för att jag faktiskt har långhelg nu.

Innan jag slocknar helt och hållet ska jag kolla på Kungarna Av Tylösand och jag är så pass trött och mör att jag inte ens orkar ha vett till att skämmas över det.

God natt.Här tassar jag till jobbet med sol i sinne...

mms_img74045 (MMS)

Här tassar jag till jobbet med sol i sinne och spring i benen för idag har jag ju fredag! Och det är absolut inte meningen att strö salt i era torsdagssår. God morgon!


Found what I was looking for

Jag hittade en jacka! Jag hittade en jacka!
Om jag vore en duktig bloggare skulle jag ställa mig i en skitnödig pose, se lite svår ut och visa upp den, men jag överlåter sånt till de mer ambitiösa små liven. Nöjd är jag i alla fall.

Ikväll är det tvättkväll. Jag hade gett mig fan på att äntligen bli av med alla smutshögar en gång för alla, men ju mer min trötthet eskalerade desto mer halverades tvättmängden. Men på söndag ska jag. Jag ska.

Sen var det något mer som jag skulle skriva om. En sån där idé som ploppar upp i huvudet utan förvarning men på något sätt gick den och gömde sig och vägrar återvända. Vi lämnar den hängandes så länge.

Förutom att jag är trött och senil är jag även förbannat sötsugen. Självklart finns det inget sött här hemma förutom strösocker, men t o m jag har gränser.

Har gränser och gråter blod.
Leda och tristess

Det här verkar vara en sån dag som bara kryper fram. De kliar i hela min existens efter frihet men hur jag än försöker få tiden att gå så fungerar det inte.
För att inte spåra ur helt har jag ransonerat klocktittandet och tittar inte på den oftare än en gång i halvtimmen. Tyvärr verkar det som jag mött min överman för enligt fanskapet har det då bara gått tio minuter.

Och som i vanlig ordning; skulle Chiefen av någon anlednig titta in här så skojar jag ju bara.

Over and out.

Morning morning

Idag var jag tidig till jobbet. Skönt det. Det regnar ute. Mindre skönt. Fast egentligen gillar jag det, längst inne i min mörka själ.

Som jag sa förut så händer det inte så extravaganta saker under natten som jag kan skriva om, men jag vill ju så gärna bräka ur mig ett litet god morgon.

Dagens mission blir utöver att prestera och vara på topp på jobbet (typ) att hitta en svart jacka av något slag och sedan ta hand om våra tvätthögar.
Jag har åtagit mig uppgiften att sköta tvätten i vårt hushåll och enligt tillförlitliga källor missköter jag den uppgiften å så grovt.

God morgon.

En hungrig själ

Det här med att aptiten ökar när man börjat träna är inte en myt. Det kan jag intyga.
Herregud, jag är hungrig hela tiden. Jämt. Om inte hungrig, så sugen. Jämt.

Visserligen har jag aldrig varit den typen av flicka som äter som en fågelunge. Tar några pryda tuggor, spänner oskyldigt ut vingarna och piper "jag är mätt", utan mer av en jaktlysten rovfågel (jag höll på att skriva rovlysten jaktfågel, hehe) som med skarpa hökögon spanar efter föda och attackerar när man minst anar det.
Kan vart en anledning till att jag i högstadiet förärades med smeknamnet Foodzilla.

Men nu när jag börjat träna är jag mer som en hel hökflock tillsammans. Jag är nästan avundsjuk på min pojkvän när han äter fast jag har en egen portion och stackarn vågar inte ens under en millisekund ta bort blicken från sin tallrik för att då är jag där och slukar upp det. Utan att tugga.

Nu tror ni att jag skämtar, men det gör jag inte.
Eller jo, det gör jag. Stackarn brukar inte vakta sin tallrik. Men han borde.

I skrivande stund har jag kommit hem från träningen, duschat och ätit en portion mat (plus några skedar extra där på slutklämmen innan det tvunget skulle offras till matlådorna) men ändå får jag med hela min kraft behärska mig från att gnaga på datorskärmen.Så illa är det.

Dags för lite core då. I am a mean mean wo...

mms_img74042 (MMS)

Dags för lite core då. I am a mean mean workout-machine. Och efter gårdagens rester till lunch kan jag nog även misstas för en påse med vitlök. Synd. Både för mig och de andra.


Oh crap

Anledningen till mitt tillstånd som en vitlöksdrypande flicka igår kväll var kvällens middag som bestod av tacogratäng. Till tacogratängen hade vi diverse tillbehörigheter, jalapenos inkluderat.

Det var ena starka små rackare må jag säga och även fast det brann till tusen i munnen fortsatte jag att sluka de små eldklumparna.

Idag brinner det inte längre i munnen. Idag brinner det någon helt annanstans.

Jag skall aldrig mer äta jalapenos. Aldrig.

Och med det löftet och svetten lackandes i pannan önskar jag er en

God morgon.

Inspirationen flödar

Idag hade tänkte vi åka och tvätta bilarna för hand. Sida vid sida tänkte vi stå och skrubba våra vrålåk tills de glänste som små daggdroppar i kvällsolen, men sen kom vi på att det är måndag och då är det okristligt att anstränga sig.

Det var det enda jag hade att förtälja för tillfället. Skrivsugen som ett piggsvin är man och typiskt nog helt tom i bollen.

Jag får helt enkelt nöja mig med att sitta här i min mysburka, stinka vitlök efter dagens middag och kanske som kvällens djävulskap hångla upp han i brygga.

Over and out.

Dessa måndagar

Det känns som det gått en bråkdel av en sekund sen i fredags när man satt här på kontoret med myror i brallorna för att suget efter den anlända sparkdräkten var betydligt större än att suget efter hårt hederligt arbete.

De går ju så fort de här helgerna.

Fan.

Därför tänkte jag ta saken i egna händer och ha långhelg nästa helg. Bara sådär. Jag tänkte ta ledigt hela fredagen.
Sova ut, gå på det andra zumbapasset (och gå i tid), softa hela dagen och sedan ta mina lurviga och dra ut för att fira Maria.
Hur bra idé som helst känner jag. Tar man kort semester på sommaren då har man liksom tillräckligt med dagar för att kunna ta såna här små semesterglimtar då och då. Awesome.

Sedan kanske man ska höra efter med chefen också så att man faktiskt får vara borta med så här kort varsel, men det måste ju ändå räknas till de så kallade petitesserna. Eller hur?

Så, rent matematiskt har jag redan tisdag idag och med den insikten lättar det lite i själen.

Trevlig måndag på er.

Blåst på konfekten

Idag skulle jag träna igen. Enbart för att det var ett zumbapass som gick av stapeln som bara går två gånger. En idag och en nästa vecka. Sen aldrig mer.

Med min svajande höfter svävade jag till gymmet, peppad till tusen efter gårdagens danspass. Jag misstänkte att de 90 platserna till passet kunde fyllas ganska fort och därför var jag ute i god tid. Tänkte jag.

Well, jag kommer in i receptionen och ska dra mitt kort i registreringsdatorn. Före mig står det två personer i kö och jag ställer mig fogligt efter dem.
Jag märker att den andra datorn står ledig, men antar att eftersom folk står i kö till en maskin så är den säkert ur funktion. Puckat vore väl det annars liksom.
En annan tjej, en lite smartare en, klövar fram till den andra maskinen och med andan i halsen väntar jag på om den fungerar. Det gör den.
Innan jag och min brutala reaktionsförmåga vaknar till liv hinner en till smartare variant av tjej flyga fram till den.
Jag står kvar där jag står och när jag ser att både personen framför mig och smart tjej nr 2 lyckas få en plats andas jag ut. Det finns platser kvar.

När det blir min tur stegar jag fram, halar fram mitt lilla kort och drar det nöjt i lilla kortläsaren.

0.

Passet ej tillgängligt.

WTF?!

Varför gick jag bara inte fram från första början? Varför gick jag inte efter det första ljushuvudet som insåg att den faktiskt fungerade istället för att tänka ett ord i minuten och agera lika fort?

Oj. Maskinen. Fungerar. Bäst. Att. Gå. Fram.

Pucko.

Där fick jag sedan sitta på en sketen motionscykel (i tio minuter, sen gick jag hem) och titta på de andra små liven som dansade och hade kul.

Aktion istället för reaktion, Laura.

Har inte du lärt dig det?

This day

Jag började dagen med att hoppa in i sparkdräkten och tultade sedan fram till köksbordet där frukosten redan stod framdukad och klar. Helt klart en halleluja moment.
När jag var mätt och belåten tänkte jag göra rätt för mig och tultade lite till och torkade samtidgt bort lite damm här och var. Jag städade alltså.

Eftersom gårkvällen slutade med att jag var en ansvarstagande kvinna med självdisciplin och pimplade endast ett glas vin var det träning på schemat efter att dammvippandet var avklarat.

DansFuego hette passet jag gick på och jag må väl säga att mina höfter inte varit så eldiga sen jag bokstavligt talat faktiskt stod i lågor. Alltså not ever in this lifetime.
Kul som fan var det i alla fall och med nyvunnen energi salsade jag hela vägen hem, packade en påse med tillhörigheter, tog karln under armen och åkte hem till morsan för att våldsgästa det som är hjärtat i ett finskt hem. Bränningsrummet.

Hehe. Skoja bara. Bastun var det ju.

En helt klart hälsosam dag som ni ser, och för att förstöra allt man under dagen uppnått sitter jag nu och mular i mig en stor godispåse i hiskelig fart. Mular i mig och räknar sekunderna tills det är dags att tulta in i studion och förklara att det faktiskt finns andra saker än nyköpta gitarrer att gnida på.

God kväll.


När man köper saker utan att egentligen fö...

mms_img38219 (MMS)

När man köper saker utan att egentligen förstå varför.


Freitag

Jag är en sådan där som ofta går runt och fryser. Filt eller täcke i soffan är ett definitivt måste så fort man passerat augusti.

Det va B.SD.

Before sparkdräkt.

På något sätt genererar min kropp så mycket finsk bastuvärme att när den blir instängd i en säck så är det so long goodbye till allt som har med frossa att göra.Fungerar även som mysburka.

Nog om den där förbannade sparkdräkten.

Händer ikväll då?

Efter att suttit hos Maria i några timmar och beundrat varandras påshäckar i dräkten var det dags att styra kosan hemåt med några pizzor i släptåg.
Nu när den värsta släggan efter maten har lagt sig börjar jag bli lite sugen på vinflaskorna som huserar i vårat kylskåp.
Titta på Idol, pimpla lite vin och ha det bamsemysis i min burka.

Samtidigt så vet jag att pimpla lite vin kan bli pimpla en massa vin och då är man ju lite trött i mössan imorgon och imorgon har jag ju tänkt att träna. Helst vill jag skita i att skita i träningen (hängde ni med?) nu när jag är on a roll och allting, men ett glas vin vore ju så gott.

Well.

Den som lever han lär.

The arrival of the sparkdräkt.

mms_img38217 (MMS)

The arrival of the sparkdräkt.


RSS 2.0