Lördag

Hela dagen har jag tillbringat på min balkong läsandes tantsnusk djup litteratur och stekt mina bleka lekamen.

Ingenting har hunnit skita sig idag och därför är jag på gott humör nu när jag packar ner min koskenkorva och drar på nya äventyr.

So long suckers.

Planer för den här fredagen 2

5. Eftersom jag hamnade hos Maja i Bro till slut så bestämde vi oss för att åka till Kungsängen efter att pimplat några glas vin. När taxin väl kom så blev Maja lite för vindögd och sömnbenägen för att faktiskt följa med, så.

Det sket sig.

6. Jag tar taxin till Kungsängen ändå för att möta upp min kära Tobbe som åker från stan, precis så som vi har kommit överens om.
I taxin får jag ett samtal där jag får veta att karlsloken i halvfylla klantigt nog råkat sätta sig på tåget till Märsta istället och som pricken över i:et blivit utslängd i Helenelund p g a olycka.

Vad ska man säga?

Det sket sig.

Nu ska jag gå och kolla efter bitmärken i arslet för att det verkar som den styrande guden tuggar ganska hårt idag.

God natt.

Planer för den här fredagen

1. Åka till Ljusdal.

Det sket sig.

2. Åka till Kallhäll och träffa juggen,

Det sket sig.

3. Ha en picknick med flickorna.

Det sket sig.

4. Hålla sig hemma.

Det sket sig.

Det går bra det här.

Friday

Efter gårdagens skitväder har vinden vänt och solen skiner som fan så att säga. Inte nog med det,  det är fredag också.

How much happiness can a day bring?

Nu innan jag totalt spårar ur i min lilla lyckobubbla måste jag påminna mig själv om att jag faktiskt har en hel arbetsdag att klara av innan jag ens får se skymten av solen och fredag eller inte, det ska tydligen jobbas hårt ändå.

Efter jobbet blir det förmodlogen öl när jag i en blast from the past ska träffa en long-lost jugge som kommer till stockholm för att häva en och svänga sina lurviga två.

Great.


God morgon

Efter några dagars radiotystnad skulle man kunna tro att ni antar att jag ligger hemma med halsen full av prickar och skyhög feber, men icke.

Frisk som en nötkärna.

Jag har antagligen ett av världens bästa immunförsvar och eftersom jag inte känner ett skit, men folk runt omkring mig börjar känna sig risiga så antar jag att man är en av världens bästa virusslussar också.

Förlåt.

Hypokondri?

Som hypokondriker är det så här i efterhand lite halvjobbigt att ha varit instängd med en virushärva i tre dagar i sträck.

Jag har därför under de senaste två dagarna lidit av: Feber, öroninflammation, halsfluss, huvudvärk, uttorkning och även en begynnelse till munsår.

Efter att förklarat för mig att jag bara är en tönt med alldeles för hög inbillningsförmåga kunde jag lugna ner mig några hekto. Fram tills nyss.

När jag stod gapandes som en haj med mobillampan i högsta hugg kollade mig själv snabbt i spegeln råkade jag få syn på en liten vit prick i halsen.
Där stod den ensam och frusen som en tapper liten soldat, redo att mobilisera trupperna och ta över det som någon gång varit min halsmandel.

Jävla skit.

Hallelujah

Ett stort tack till Alko som hjälpte mig med att byta till sommardäck idag. Jag kom nämligen på att jag faktiskt har såna. Visserligen en månad försent, men bättre sent än aldrig.

Sen må de vara något taskig mönsterdjup på dem, eventuellt lite sneslitna och säkert inte ens helt runda om man tittar noga, men det är sommardäck. Sommar. Däck.

Nu ska jag bara lyckas besikta skiten och faktiskt få den att gå igenom också inom de fem närmsta dagarna innan jag får körförbud.

Men det blir en helt annan historia.

Långhelg over

När Maria väl uppenbarade sig i onsdags åkte groggen och singstar fram och våra planer att åka till stan svalnade ju fler som gick ner. En favorit i repris alltså.
Vi upptäckte även funktionen playback i spelet vilket gör det möjligt att lyssna på det man precis sjungit och jag vill ge mina varmaste rekommendationer till det svenska folket att aldrig, och då menar jag aldrig, använda sig av den. Eventuellt om om man bor under en sten någonstans i en urskog, men även då bara eventuellt och efter mycket eftertanke.

Dagen efter spenderades förklarigt nog med tupplurer stup i kvarten, men även hämtning av hund och thaimat klämdes in.

Från fredagen fram till söndagmorgon har jag tillbringat med att vara sjuksköterska åt stackars karlsloken som legat och yrat med 40 graders feber och halsfluss.
Efter att jag snällt agerade som skjuts till sjukhuset på lördag kväll så fortsatte jag sen med mitt piller, vatten, kalla handduk och isglasshämtande och stannade hemma hela kvällen.

Så under min långhelg har jag gjort..... ingenting.

På söndag lämnade jag dock sjukstugan och åkte till syster där tillhörande sambo fyllde år och hade äran att bli gratulerad av mig med en glass, sexpack folköl och trisslott från macken.

Jag tror jag har en själ av guld.

Långhelg

Nu är den stund som jag väntat på sen jag gick igenom årets alla röda dagar i kalendern, kristi himmelfärd, äntligen kommen.
Nu kanske ni undrar varför jag längtat så efter himmelflyktingar, men innerst inne förstår ni nog grunden till min glädje.

Långhelg.

Jag ber till vilken gud som nu styr att helgen kommer att gå så långsamt som möjligt.

Någon som jag däremot önskar vore mindre långsam är Maria som jag för ett x antal timmar sen förväntade mig att skulle uppenbara sig här hos mig, men fortfarande inte syns så långt mina glasögonbeprydda ögon kan se.

Jag är hungrig och törstig. Kom. Nu.

Av törsten att bedöma så inser ni nog att det är in dimman som gäller. Vad annars när det ska firas semester i miniatyr?

Resten av helgen vet jag inte riktigt vad som ska göras. Imorgon ska jag hämta hem mitt lilla äckel till hund och efter det är det till den styrande guden to know and me to find out.

Nu ska jag ringa efterlyst och report a missing person.

Trevlig helg.


Update: Efterlyst - Jag tar tillbaka anmälan. Kvinnan är funnen. Kvinnan har fönat sitt hår. I tre timmar. Må djävulen ta den där manen. Må djävulen ta den där kvinnan.

Idag är jag...

... glad över att det i princip är lunchtid och torsdag eftersom det bara är en och en halv dag kvar av veckan. Det ger mig lite livsglädje.
... less på mig själv för att jag bara blir  latare och latare på morgnarna. "Helvete, klockan är halv åtta" har snabbt och säkert bytts ut mot "Äh, klockan är bara halv åtta.". Zzzzz.
... orolig över att jag ska tillbringa lunchen i Jakobsberg. Själva Jakobsberg är inte så oroväckande i sig, utan bristen på likvida medel. Det är ändå en vecka kvar till lön.
... frusen pga att Karolina, som sitter mitt emot mig lever för frisk luft och korsdrag. Att det knallar runt isbjörnar och är ungefär en halv grad ute verkar inte vara relevant för henne.
... sorgsen. Det är spinning idag.
... Hungrig. Intet nytt under solen alltså.

Så var det med det.

Hej.

Flytthjälp

Efter att bott i Långbortistan ett tag har min syster med familjen i släptåg bestämt sig för att flytta tillbaka till rätt sida om stan.
Flyttlasset går idag och imorgon och självklart så är man en tillgiven lillasyster som ska hjälpa till.

Planen var ursprungligen att vi skulle åka till Gustavsberg på lördag och kånka på grejer, men eftersom vi förmodligen hinner flytta över saker redan ikväll så behövs det bekvämt nog inte. Nu kanske ni tror att jag slipper undan helt och hållet, men icke.
Jag har en plan, mässade min syster högtidligt igår kväll.

Den genomtänkta planen går ut på att jag, lillebror Leo och karlsloken (min karlslok, inte Leos) ska bege oss till kåken medan flyttet i Gustavsberg pågår och utföra följande uppgifter som de efter noga uträkningar har vågat att förlita på oss:

1. Plocka småstenar från gräsmattan.
2. Plocka bort eventuella kattskitar från gräsmattan.
3. Förbereda för plantering av häck.

Eftersom jag under några som helst omständigheter inte tycker att någon av oss tre ska ge oss in på punkt nummer tre utan övervakning, så antar jag att de enda häckar som kommer att planteras är våra och det någonstans där det är bekvämt.

Med hjälp av enkel matematik är det ganska lätt att räkna ut att de kvarvarande två tuffa, kraftansträngningskrävande uppgifterna fördelat på tre personer kommer att få svetten att bryta ut så det stänker om det.

Som tur är slutade delegeringen av uppgifterna med följande mening:

"Det kommer att finnas öl i kylen."

Ni ser, i vår familj får t om aporna lön.


Hejsan

Känns som om inläggstorkan ännu en gång har hoppat upp och bitit mig i stjärten, men skam den som ger sig tänker jag, och skriver ändå.

Jag har precis fått en halvtimmes massage och känner mig någonstans mellan sjunde himlen och harmonisk. Om en halvtimme till har jag kämpat ut hela arbetsdagen och ska sen vänta ut syrran och alko som behöver hjälp med att köra massa häck till deras nya hus. Frågar man mig så anser jag att det var lite av ett onödigt köp då syrran har så det räcker och blir över.

Om vi inte hörs mer, så är det bara för att jag förmodligen precis ordnade min egen avrättning.

Farväl.

Måndag

Jag vill inte jobba - Jag måste jobba.

Jag vill inte träna - Jag måste träna.

Jag vill inte träna - Jag kommer eventuellt att skita i det.

Det enda jag inte måste göra -  men vill - är att ligga hemma, glo på Twin Peaks och äta popcorn. Jag har hört rykten om en baklängestalande dvärg som kommer att uppenbara sig (i serien, inte hemma hos mig) och jag är fan rädd redan nu.

So long.

Giftasmaterial?

Jag?Hell yeah.

Great plans

Gårdagens plan: Att efter några groggar bege sig till stan med Maria.
Planens genomförning: Efter att "några glas" nivån höjdes till flaskor kom vi inte längre än till min balkong. Lika glad för det var jag, men gladast var nog staden.

Dagens plan: Att klockan 16.00 åka på grill/födelsedagsfest.
Planens genomförning: Lyckades med bedriften att vakna klockan 16.05.

Morgondagens plan:
Att av en oförklarig anledning göra en smörgåstårta.

Troligt. Jävligt troligt.Snällast i stan

Som jag sagt förut så anser jag mig själv vara en väldigt snäll, glad och trevlig person. Som även blivit sagt förut, så håller inte alltid omgivningen med.

Dagens exempel 1:

Jag och Karolina sitter och jobbar mittemot varandra.

Jag: Vad ska du göra i helgen då?
Karolina: (Tittar konstigt på mig och säger inte ett ord.)
Jag: Men vad?
Karolina: Du låter konstig. Och ser konstig ut.
Jag: Men förlåt då, jag försöker bara vara trevlig och konversera lite.
Karolina: Ja, det måste varit det då.

Dagens exempel 2:

Laura: Tralaalaalaa (Lite upprymd och happy sådär.)
Lammet: Sluta vara så där konstig och harmonisk. Det är ovant och jag känner mig obekväm.
Laura: Men vad fan.

Efter lunch tvingade bad jag Lammet att sätta på kaffe. Efter att hämtat en kopp tänkte jag vara snäll och ge henne en komplimang för den utsökta brygden hon tillverkat, så jag skickade ett mail.

Laura: Sjukt gott kaffe Lammstein!

Lammet: Är det någon som debiterar sitt karma-tillgångskonto? Eller är det kanske så att lammriket är ett väldigt fikautbildat samhälle.

Laura: Jag är bara snäll. Inget utöver det vanliga alltså.

Lammet: Tack då dy öfvermäktiga härskare. / Ditt personliga slavknektslamm

Ja, men en jäfvligt snäll övfermäktig härskare. Jäfvla ironilamm.

När man ger millimeterprecision ett ansikte


Klick

Så där ja.

(Ja, jag har fortfarande vinterdäcken på. Ja det är dubbdäck. Ja, jag ska byta. Jävla tjat.)

Lambi The Driver

Första åkturen med Lammet började bra.

Alla nöjda, alla glada.

 

Slutet gott, allting gott?


Klick

Framtida säkerhetsåtgärder på en parkering nära dig:


Klick

Moaha.

På jobbet

Laura: Åh, jag känner sprit! Var är sprit? Det luktar sprit!

Alla: Det är en penna, Laura.

Härmed titulerar jag mig själv som tryffelgris. Finsk tryffelgris.


Hockey

Finland - USA.

Må djävulen ta de sistnämnda.

Tack för ordet.

En ödmjuk...

... Kongratulation till Lammkotletten som idag, efter en massa klövande till körlektioner, övningskörande och tjuvkörande med min bil fick körkort och kan numera köra sina höbalar själv.Jag vill även tacka lilla bäbisfåret för att hon gav mig en anledning till att äta upp den sista bullen i frysen.

Till sist vill jag även påpeka att jag skitit ur mig två inlägg på en dag.

A day of miracles.


Writing, writing...

Jag har fortfarande ingen inspiration till att skriva. De här med att inläggen ploppar upp i skallen av sig självt på löpande band verkar det vara slut på, så därför måste jag skriva sån här dagboksform som jag egentligen inte riktigt gillar.

- Skit i att skriva då, säger ni.
- Tyst på er, säger jag.

Långhelgen avklarades ganska fort. Det blev vinpimplande, familjeträffande, punkarkollektiv och långa stunder av döläge. Den ena orsaken till det andra.
Sen har det väl skett det ena och det andra också den senaste tiden, som förmodligen är en del av orsaken till att hjärnan snurrar i otakt.
Håll i er nu, ta varandra i hand, skaka era huvuden i misstro och se sedan när Hell snabbt och säkert freezes over.

Laura har lämnat singelträsket.

Det som räknas

Jag skrev precis ett milslångt inlägg, men var tvungen att radera allt då det var förmodligen det kassaste som någonsin skrivits.

Bara så ni vet.

Det är ju trots allt tanken som räknas.

RSS 2.0